Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

14.08.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediyesi, asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde geniş çaplı asfaltlama çalışmasına girdiklerini söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin belirlediği program doğrultusunda, birçok yol ve cadde de eş zamanlı asfaltlama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Baysan, kış ayları gelmeden bu işlemlerin tamamlanacağını kaydetti.

Baysan, çalışmaların bölgelere ayrılarak yapıldığını da dile getirerek, "İlçemizde havaların iyi olmasıyla ciddi bir çalışmaya başladık. Daha önceden ekiplerimiz tarafından belirlenen program dahilinde ihtiyaç duyulan bölgelerde asfaltlama yapıyoruz. Şantiyemizde ürettiğimiz asfaltı bölgelere ayırdığımız çalışmalar kapsamında yol ve caddelere uyguluyoruz. Kış gelmeden asfaltlama işlemlerini bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Çorlu 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali yapılacak

Çorlu Belediyesi tarafından yapılacak olan 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali programı belli oldu.

21-26 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, bu yıl ünlü sanatçıların sahne alacağı konserlerin yanı sıra heykel ve geleneksel el sanatları atölyeleri, yurt içi ve yurt dışından gelen dans topluluklarının gösterileri, fotoğraf sergisi, tenis ve yüzme turnuvaları, yoga etkinlikleri, zumba etkinliği, olta balıkçılığı turnuvası ve off-road yarışlarının düzenleneceği bildirildi.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine açıklamasında, festival kapsamında müzik, spor, dans ve sanat etkinliklerinin halkla buluşacağını kaydetti.

Onur Baytan, Umut Kaplan, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Nikos Grammatidis & Katerina, Merve Özbey ve Sıla'nın festival kapsamında Çorlu'da sahne alacağını ifade eden Baysan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel Kültür ve sanat festivalimizi yapacağız. Havuzlar Mahallesindeki Cumhuriyet Parkı'nda kurulacak festival alanında heykel ve geleneksel Türk el sanatları sempozyumu, fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirilirken Arnavutluk, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Erzurum, Sinop, Trabzon ve Van'dan şehrimize gelecek halk dansları toplulukları izleyicilere görsel şölen yaşatacak" dedi.

Ergene'de sosyal alanlar yapılıyor

Ergene Belediyesi, ilçe genelinde sosyal alanlar yapmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kurulmuş bir ilçe olan Ergene'nin sosyal alanlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Göreve geldikleri günden bu yana eksiklikleri gidermek için ekip olarak gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Yüksel, yaptıkları çalışmaların halk tarafından da iyi karşılandığını söyledi.

Yüksel, "Yeni kurulan bir ilçeyiz. Büyükşehir Yasası ile köylerden mahalleye dönen çok sayıda yerleşim alanımız var. Bunların hepsinde halkın kullanması için park, bahçe, mesire alanı ve çocuk oyun alanları oluşturuyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, halktan gelen talepleri de dikkate alıyoruz. Şimdiye kadar, Masal Parkı, Sevgi Parkı ve daha birçok sosyal alanı hayata geçirdik. Bunlara yenilerini eklemek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement