Tekirdağ Üniversite Öğrencilerinden Halep'e 110 Koli Yardım - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Üniversite Öğrencilerinden Halep'e 110 Koli Yardım

Tekirdağ Üniversite Öğrencilerinden Halep\'e 110 Koli Yardım

Üniversite öğrencilerinden Halep'e 110 koli yardımTEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim alan ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileri iş savaşın yaşandığı Suriye'nin Halep kentine göndermek için 110 koli gıda ve ihtiyaç malzemeleri topladı.

02.01.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencilerinden Halep'e 110 koli yardım

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim alan ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileri iş savaşın yaşandığı Suriye'nin Halep kentine göndermek için 110 koli gıda ve ihtiyaç malzemeleri topladı.

Malkara Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan üniversite öğrenciler Halep'e yardım kampanyası başlatarak ilçe esnafı ve sivil toplum örgütlerini tek tek gezip yardım topladı. Ayrıca Malkara Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, harçlıklarından artırdıkları paraları Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul idaresine teslim etti.

Kredi Yurtlar Kurumu Malkara Yurt Müdürü Osman Öztepe, "Bizde yurt müdürlüğü olarak Halep'e yardım topladık. Öğrencilerimiz ile birlikte esnafımızı ziyaret ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızdan destek istedik. Bu çalışmaların sonucunda 110 koli giyim, ayakkabı, makarna, çay, şeker, çocuk bezi, battaniye gibi malzemeler topladık. Bunlara ilave olarak 15 çuval da un desteği verdi vatandaşlarımız. Toplanan bu yardımlar Kızılay TIR'ları ile Halep'te yardım bekleyen soydaşlarımıza gönderilecek. Halep'teki mahsun ve mazlum kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Kampanyaya öncülük yapan öğrenciler, Büşra Yazır, Tuğba Özgür, Semih Yıldız, Mehmet Emin Kaplan ve Ramazan Avcı, Halep'e yardım edebildikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Büşra Yazır, "Tüm ülke çapında Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerinin başlattığı kampanyaya bizlerde destek olduk. Halep'te yaşayan soydaşlarımızın yüzlerinde bir gülümsemeye yol açarsak ne mutlu bize" dedi. Tuğba Özgür'de, "Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte bizlerde esnafı dolaştık, STK'lardan yardım aldık. Çok teşekkür ediyoruz. Bu arada anne ve babalarımızın gönderdiği harçlıkları da Halep'e yardım kampanyasına ortak ettik. Harçlıklarımızı da yardım kolilerine ayakkabı, palto, yiyecek olarak dahil ettik. Mutluyuz. İnşallah oradaki insanlarımızın da mutlu olmasına vesile oluruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Üniversite Öğrencilerinden Halep'e 110 Koli Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement