Tekkeköy'de TOKİ Binaları Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Tekkeköy'de TOKİ Binaları Hızla Yükseliyor

Tekkeköy\'de TOKİ Binaları Hızla Yükseliyor

Samsun Tekkeköy ilçesi Çay Mahallesi sınırları içerisinde yükselen ve 276 konuttan oluşan TOKİ binaları sayesinde ilçede yeni modern bir yaşam alanı daha oluşuyor.

24.10.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Tekkeköy ilçesi Çay Mahallesi sınırları içerisinde yükselen ve 276 konuttan oluşan TOKİ binaları sayesinde ilçede yeni modern bir yaşam alanı daha oluşuyor.

Tekkeköy'ün bölgenin ekonomisinin ve sanayisinin kalbi durumunda olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bölgenin en çok günlük nüfus hareketinin yaşandığı yerler arasında ilçemiz birinci sıralarda yer alıyor. Gün içerisinde yaklaşık 100 bin kişi ilçemize gelerek burada işlerini halledip tekrar kendi ilçelerine geri dönüyorlar. Bu gün burada yükselen konutlar sayesinde yeni modern her türlü sosyal donanıma sahip bir yerleşimin ortaya çıkmasıyla günlük hareketliliği sağlayan kişileri kalıcı olarak ilçemizde tutmayı hedefliyoruz" dedi.

"Tekkeköy'de yeni yerleşim alanı oluşuyor"

İlçeye yapılan TOKİ konutlarını Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ile birlikte ziyaret eden ve yetkililerden bilgiler alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemiz merkezinin doğu tarafında 276 konuttan oluşan yeni modern bir yerleşim noktası daha doğuyor. Bugün burada adım adım yükselen daireler fiziksel anlamda daha büyük, daha ferah ve daha konforlu şekilde inşa ediliyor. TOKİ binalarının etrafında aynı zamanda halı saha, basketbol sahası, okul ve cami gibi birçok sosyal donatı alanı bulunacak. 276 konut tam anlamıyla dolduğunda her ailede dört birey yaşadığı varsayılır ise yaklaşık 1100 kişi burada yaşayacak. Yani burada küçük bir mahalle yükselmiş olacak ve ilçe ekonomimize ciddi anlamda büyük değer katacak" diye konuştu.

"Tekkeköy bölgenin cazibe merkezi olacak"

İlçenin farklı alanlara doğru açılmasının ve gelişmesinin her anlamda olumlu sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Togar, "Tekkeköy nüfusunun gündüzleri TÜİK verilerine göre 150 bin civarında olduğunu biliyoruz. Yani bu ilçeye gündüz 100 bin insanımız ilçe dışından farklı amaçlar için geliyor. Kimisi gezi kimisi spor faaliyetlerini izlemek kimisi de çalışmak için buraya geliyor. Bizim en büyük amaçlarımızdan biri, bu ilçeye çeşitli sebeplerden dolayı gelen insanlarımızın en azından burada kendi bütçelerine uygun konutlar bularak, ilçemizde sürekli yaşamalarını sağlamak. Biz bu 100 bin insanımızın gündüz sıkıntısını çekiyoruz ancak akşam gidiyorlar ve ekonomik olarak onlardan bir katkı sağlayamıyoruz. İlçemize gelen insanların konakladığı, yemek yediği, dinlendiği, eğlendiği ve gezdiği her türlü sosyal ve kültürel mekanı sağlamak zorundayız. Akşamları buradan gitmek zorunda kalan kişileri burada tutmak en önemli konu olmalı. Bu binalar sayesinde artık değişen ve gelişen Tekkeköy'de konut ihtiyacı kalkacak. Bu insanlar ilçemizdeki barınma şartlarını kendilerine uygun yaşam alanları istiyor. Zaman, günümüzün en kıymetli hazinesidir. Herkes gün içerisinde geliş gidiş için zamanlarını sarf ediyorlar. İlçemizde evleri de olur ise bu zaman kaybının da önüne geçmiş oluruz. İlçemizde hemen TOKİ konutlarının karşısında Türkiye'nin en büyük lojistik sanayisi yükseliyor. Birkaç yıl içerisinde Tekkeköy'ün nüfusu kat kat artacak. Yapımı devam eden binalar 2018 yılının yaz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Okulu, camisi, halı sahası, basketbol sahası gibi birçok sosyal donatıyı içerisinde barındıran TOKİ konutlarının yanından geçen deremizin de turizm alanı oluyor. Bu avantajlar bir birini tamamlayarak bölgenin en modern yerleşim yeri İlçemizde olacak ve Tekkeköy bölgenin cazibe merkezine olacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekkeköy'de TOKİ Binaları Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları NEVÜ'de başladı
    17:15 TÜSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları NEVÜ'de başladı

    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde başladı. NEVÜ'nün spor merkezinde gerçekleştirilen müsabakalara, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi erkek futsal takımları da katılıyor. Müsabakalar 18 Nisan'da sona erecek.

  • Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Turizm Haftası etkinliklerinde gençlerle buluştu
    17:14 Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Turizm Haftası etkinliklerinde gençlerle buluştu

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Vadisi'nde gençlerle bir araya geldi. Vali Çiçek, turizmde yapılan yatırımlardan bahsederken, Başkan Büyükkılıç ise kadınlarla pişirdiği gözlemeleri vatandaşlara ikram etti.

  • KOAH hastası ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi
    17:13 KOAH hastası ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi

    Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve akciğer nakli bekleyen KOAH hastası Mehmet Ö., ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi. Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygun donör bulunması halinde organ nakli yapılacak.

  • Ucuz Enerji Üretimi İçin Yenilikçi Plastik Geliştirildi
    17:10 Ucuz Enerji Üretimi İçin Yenilikçi Plastik Geliştirildi

    Joanneum Research tarafından geliştirilen özel bir plastik, piezoelektrik etkisini kullanarak küçük hareketlerden bile elektrik enerjisi üretebiliyor. Bu plastik malzeme, sensörlerin enerji ihtiyacını karşılamak ve pil kullanımını gereksiz hale getirmek için büyük potansiyele sahiptir. Özellikle bisiklet lastiklerine uygulandığında, enerji üreterek lastik basıncını sürekli olarak iletebilir. Bu çevre dostu ve sürdürülebilir teknoloji, güneş enerjisiyle otomobil şarj etmek gibi birçok alanda kullanılabilir ve pil ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

  • Starlink Türkiye'ye geliyor: İşte fiyatı ve detayları
    17:10 Starlink Türkiye'ye geliyor: İşte fiyatı ve detayları

    Dünyanın en büyük uzay şirketlerinden SpaceX tarafından sunulan Starlink hizmeti, Türkiye'ye de gelecek. Starlink, kırsal ve uzak bölgelerde yüksek hızda internet erişimi sağlayan bir uydu ağı olarak biliniyor. Türkiye'de hizmete başlaması planlanan Starlink'in fiyatı henüz belirlenmedi, ancak yurt dışında aylık 120 dolar olan fiyat göz önüne alındığında yaklaşık olarak aylık 3 bin 900 TL olabileceği tahmin ediliyor. Starlink hizmetinden yararlanmak isteyenlerin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

  • Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de Yasaklandı
    17:10 Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de Yasaklandı

    Beypazarı maden suyu, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından sağlıksız bulunduğu gerekçesiyle resmi olarak yasaklandı. Ürünün sağlık riski oluşturduğu düşünülerek toplatılmaya başlandı. Maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği ve özellikle kadınlar için zararlı olduğu belirtiliyor. Beypazarı yönetiminin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

  • SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı
    17:10 SpaceX, Falcon 9 Roketiyle Rekor Kırdı

    SpaceX, Falcon 9 roketiyle 20 kez uzaya gönderme rekoru kırdı. Roketin herhangi bir özel bakımdan geçirilmediği ve oldukça dayanıklı olduğu belirtiliyor. Falcon 9'un 40 uçuşa kadar çıkabileceği konuşuluyor. SpaceX CEO'su Elon Musk'ın açıklaması merakla bekleniyor.

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler
    17:09 Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler

    Demir Kubbe, İsrail'in kısa menzilli roket ve topçu mermilerine karşı geliştirdiği gelişmiş hava savunma sistemidir. 2011 yılından bu yana hizmette olan bu sistem, Gazze Şeridi ve Lübnan sınırından atılan roketlere karşı yüzde 90 başarıyla durdurma sağlamıştır. Demir Kubbe'nin özellikleri, fiyatı, füze maliyeti ve kullanan ülkeler hakkında tüm detayları paylaşıyoruz. Ayrıca İsrail, Demir Kubbe'yi daha da geliştirerek deniz platformlarında kullanmayı ve gaz platformlarını koruma altına alacak şekilde entegre bir savunma ağı kurmayı hedefliyor.


Advertisement