Tekne Balıkçıları Kış Aylarında Suskun - Son Dakika
Güncel

Tekne Balıkçıları Kış Aylarında Suskun

Tekne Balıkçıları Kış Aylarında Suskun

Kış mevsimiyle birlikte hava şartlarının bozulması nedeniyle Tekirdağ'da tekneleriyle balık avlayanlar, limandaki barakalarına çekildi.

24.12.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış mevsimiyle birlikte hava şartlarının bozulması nedeniyle Tekirdağ'da tekneleriyle balık avlayanlar, limandaki barakalarına çekildi.

Hava şartlarının olumsuzluğu Tekirdağ'da küçük tekneli balıkçıları olumsuz etkiliyor. Kar yağışıyla Tekirdağ Limanı ve balıkçı tekneleri beyaz örtüyle kaplanırken, limandaki barınaklarına çekilen balıkçılar da vakitlerini tekne ve ağ tamiri yaparak geçiriyor.

Tekirdağ'da 30 yıldır balıkçılık yapan Hasan Yener (78), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için kış aylarında balıkçılığın bittiğini belirterek, "Küçük balıkçıların durumu iyi değil. Daha fazla destek istiyoruz. Büyük balıkçıya balık her zaman var" dedi.

Önceki yıllarda kış aylarında da balık tuttuklarını ancak deniz kirliliğinden dolayı balıklarda azalma olduğunu ifade eden Yener, "Yıllardır açık denizlerde troller ve kaçak avcılık yapanlar Marmara'da balıkçılığı bitirdi. Ben, 60 yıldır balıkçılık yapıyorum. Eskiden balığa daha uzun süreler çıkardık. Şimdi ise balıklar azaldığından balığa çıkma gereği bile duymuyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkçı Tanju Özkan da kış aylarında balığın daha açık denize kaydığını anlatarak, bu nedenle kıyı balıkçılığının yapılamadığını kaydetti.

Özkan, küçük tekneli balıkçıların denize çıkamaması nedeniyle balık fiyatlarının artabileceğini bildirdi.

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul

Yayıncı: Murat Paksoy - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekne Balıkçıları Kış Aylarında Suskun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement