Tekneler Hem Turizmde Hem de Afetlerde Kullanılacak - Son Dakika
Güncel

Tekneler Hem Turizmde Hem de Afetlerde Kullanılacak

Tekneler Hem Turizmde Hem de Afetlerde Kullanılacak

Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, son günlerde yaşanan tekne tartışmasına açıklık getirerek, kente tahsis edilen 2 adet teknenin hem turizm için hem de doğal afetler ve su taşkınlarında kullanılacağını belirtti.

09.03.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, son günlerde yaşanan tekne tartışmasına açıklık getirerek, kente tahsis edilen 2 adet teknenin hem turizm için hem de doğal afetler ve su taşkınlarında kullanılacağını belirtti.

Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle bir araya geldi. Edirne Margi Otel'de basın toplantısı yapan Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, Şubat ayında alınan ve kamu oyunda tartışmalara neden olan teknelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Edirne'de kullanılması planlanan 2 teknenin doğal afetler ve su taşkınlarında kullanılacak olmasının dışında turizm amaçlı da kullanılabileceği tartışma konusu olmuştu. Türk Kızılayı Edirne Şubesi, 3 Şubat tarihinde yaptığı yazılı açıklamada olası sel felaketlerinde mahsur kalanları kurtarmak, doğal afetlerin dışında kentin tanıtımı içinde kullanılması amacıyla 12'şer kişilik 2 tekne satın alındığı duyurusu yapmıştı.

Çakay, Edirne'nin turizm şehri olduğunu belirterek, bu tekne projesinin gerçekleştirilmesinin kendileri için gurur kaynağı olacağını söyledi. Dünyanın değişik yerlerinde bununla ilgili örnekler olduğunu dile getiren Çakay, "Kızılay'a bir işletme kurarak buradan gelir sağlamak istiyoruz. Teknelerin en büyük özelliği sığ suda bile gitmesidir. Yaz aylarında Meriç Nehri'nin düşmesinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı tekne olarak bu modeli seçtik. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız da destek veriyor. Nisan, Mayıs aylarında Meriç nehri kenarında belediye konuk evinin sağında ve solunda yapılacak gezilerle 12'şer kişilik gruplarla yapacağız. En kısa zamanda 2 tekneyle Edirne turizminde hizmete başlayacağız" dedi.

"TEKNELER EDİRNE'DE BİR DEPODA"

Teknelerin Edirne'ye ulaştığını dile getiren Çakay, "Yerimiz olmadığından Türk Telekom'un depolarında emanette bulunuyor. İnşallah ilk fırsatta Edirne ve Türkiye turizmine hizmete sunacağız, suya indireceğiz. Edirne'de turizmin dışında su taşkınlarında da bu tekneler arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak. Bu teknelerin asıl amacı da su taşkınlarında ve afetlerde kullanılacak olmasıdır" şeklinde konuştu.

TEKNELER KİRALANACAK MI?

Tekneler ile ilgili tüm soruları yanıtlayan Çakay'ı en çok zorlayan soru ise bu teknelerin kiralanıp kiralanmayacağı oldu. Soru karşısında bir an duraklayan Çakay, teknelerin kiralanmayacağını ve bu teknelerin Türk Kızılayı Edirne Şubesi'nin malı olduğunu belirtti. Kiraya verilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Çakay, "Biz 3 yıldır görevdeyiz, kesinlikle bir zarar yoktur. Kızılay'ın hesaplarında bir tane çiçek parası, çay parası göremezsiniz. Kesinlikle peşkeş çekilmesi söz konusu olamaz. Bu benim kendi projemdi ama biz arkadaşlarla görüşerek, bu projeyi Kızılay'a lanse ettik. Bu projede başarısızlık söz konusu olursa ben Kadir Çakay olarak tekrar aynı şartlarda almayı taahhüt ediyorum. kesinlikle o konuda Kızılay'a bir zararı yok. Başarılı olacağını düşünüyoruz, olmaması için bir sebep yok. Kiraya verilmeyerek, Kızılay bünyesinde iktisadi işletme kurulup, çalışacak personel sözleşmeli olarak Kızılay bünyesinde alınacak. Tekneler için kaptana ve yardımcısına ihtiyacımız var, çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, bu teknelerin Türk Kızılayı Edirne Şubesi'nin malı olduğunu belirten Çakay, Genel merkez aracılığıyla ihtiyaç durumunda diğer iller ve bölgelerde de kullanılabileceğini söyledi.

YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI AÇIKLANDI

Şubat ayı içinde yapılan genel kurulda Türk Kızılayı Edirne Şubesi'nde görev alan yönetim kurulu üyeleri basına tanıtıldı. Bu doğrultuda Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, Başkan Yardımcısı Ayhan Demir, Sekreter Saffet Aydın, Sekreter Yardımcısı Cengiz Bulut, Muhasip Hasan Yürek, Veznedar Cevat Güngör, üye ise Ali Topçu olarak açıklandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekneler Hem Turizmde Hem de Afetlerde Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement