TEKNOFEST Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu - Son Dakika
Teknoloji

TEKNOFEST Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

TEKNOFEST Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

T3 Girişim Merkezinin, 2018 yılından bu yana düzenlenen TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalara katılıp finalist olanlara yönelik sunduğu TEKNOFEST Girişim Programının ikinci dönem kazananları belli oldu.

20.03.2023 13:23  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T3 Girişim Merkezinin, 2018 yılından bu yana düzenlenen TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalara katılıp finalist olanlara yönelik sunduğu TEKNOFEST Girişim Programının ikinci dönem kazananları belli oldu.

T3 Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, TEKNOFEST Girişim Programının 2. dönemi için "Ön Kuluçka Programına" 314, "Hızlandırma Programına" 101 toplamda 415 başvuru yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda ise 8'i hızlandırma, 9'u ön kuluçka programına olmak üzere 17 girişim seçildi. Programın 2. döneminde ön kuluçka girişimlerine 150 bin TL, hızlandırma girişimlerine 300 bin TL maddi destek imkanı sunuluyor.

Girişimlere maddi destekle beraber, girişimcilik eğitimleri, ofis desteği, yatırımcı ve mentor görüşmeleri gibi 12 farklı alanda da imkan sunuluyor. Programdan mezun olmaya hak kazanan girişimler, 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında TEKNOFEST İstanbul'da düzenlenecek Girişim Gösteri Gününe katılacak, ardından Take Off İstanbul'da yatırımcılarla ve alanında uzman mentorlarla buluşacak.

Açıklamaya göre, TEKNOFEST girişim programı 2. dönem girişimleri hızlandırma programı şu şekilde:

Anadolu Robotik, keşif-gözlem, güvenlik, kaynak-inşa, gibi birçok su altı ve su üstü faaliyetlerini otonom veya uzaktan kontrollü şekilde gerçekleştiren insansız su altı ve su üstü araçları geliştiriyor. 3 AGE, revir-dijital sağlık merkezi adlı yapay zeka destekli tele-sağlık yazılım ve donanım ürünü ile sağlıkta fırsat eşitsizliğini gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Rise Teknoloji, tıp ve sağlık eğitimlerinde simülasyon yöntemleri kullanımını, mobil, kullanıcı dostu ve makul fiyatlı hale getirmek için çalışarak yazılım ve donanım tabanlı çözümler sunuyor.

Move On, yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri mottosuyla çalışmalarını yürütüyor ve traktörleri otonom hale getiren dünyadaki 5 firmadan Türkiye'deki tek firması olarak öne çıkıyor. Medroco, nöroplastisite temelli egzersizi baz alan ve kullanıcılarla uzmanları veri odaklı bir şekilde uzaktan terapi ve egzersiz için bir araya getirmeyi hedefleyen, donanım ve yazılım üreticisi konumunda bulunuyor. Hebunk, hidrojen bataryalı scooter üretiyor. Şirket, elektrikli scooterlara kıyasla iki kat daha uzun menzile sahip, her türlü yokuşu çıkabilen ve 5 dakika içinde yeniden şarj olabilen scooter ürünü ile çalışmalarına devam ediyor.

Kodgem, ofis çalışanlarının yaşam kalitesi artıran giyilebilir teknoloji üretiyor. Şirket, sağlıklı bir duruşa sahip olmak ve düzenli egzersiz yapmayı kolaylaştırmak amacıyla ürünler geliştirmeye devam ediyor. CatchPad, oyunlaştırılmış yüzlerce aktiviteyle fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen, aynı zamanda performansa dair istatistikler sunan mobil uygulama destekli interaktif egzersiz platformu üzerine çalışmalarını yapıyor.

Ön kuluçka programı ise şu şekilde oluyor:

Markas Makine Teknoloji, model roketçilik ve atmosfer balonu projelerinde kullanılabilecek IoT alt yapısıyla, çevresel şartlara uygun donatılmış elektronik uçuş kontrol ve kayıt donanımı üretiyor. Nevasof, türettikleri yapay zeka destekli kan analizi yazılımı ile lösemi gibi kan hastalıklarının teşhisinde hematoloji ve onkoloji uzmanlarına yardımcı karar destek sistemi üzerine çalışıyor. SoilBiom, eDNA yöntemiyle tür düzeyinde tespit edilecek endofitik bakterilerle bitki direncini ve verimini artıran, bitkiye özel gübre destekleyici preparat geliştiriyor.

Rovense, insanın erişmekte güçlük çektiği kapalı ortamlara girerek bu ortamın 3 Boyutlu modelini çıkarıp kullanıcının model üzerinde detaylı bir denetim gerçekleştirmesini sağlayan drone ve denetim yazılımı üzerine çalışıyor. Fladriw, damar yolu açma veya kan alma işlemi kolaylığı sağlamak amacıyla, damar görüntüsü veren ürün üzerine çalışmalar yürütüyor. Helimore Havacılık, 10 litrelik ilaçlama kapasitesine sahip, belirlenen noktalarda otonom uçuş sağlayan, görev yapacağı alandaki zararlı otları anlık görüntü işleme teknikleri ile fark eden ve ilaçlama yapan drone geliştiriyor.

BioCountix, gıda ve su mikrobiyoloji testlerinde bakteriyel koloni sayım işlemlerini yüksek doğrulukla saniyeler içerisinde gerçekleştiren yapay zeka tabanlı otonom koloni sayacı üretiyor. KiDoSe, ailelerin çocuklarıyla birlikte sağlıklı vakit geçirebilecekleri ve eğitici özellikte olan materyal geliştirerek eğitim paketi hizmeti sunuyor. Mind Maze Game ise ortaokul ve lise müfredatını 2D-3D oyunlar haline getirerek günümüz teknolojisi ile eğitimi birleştirmeye çalışan eğitim platformu oluşturma üzerine çalışmalarına devam ediyor.

T3 Girişim Merkezi, girişimcilerin yanında

Açıklamaya göre ayrıca, T3 Girişim Merkezi, 2022 yılında başlattığı TEKNOFEST Girişim Programı ile TEKNOFEST yarışma finalistlerini, ön kuluçka ve hızlandırma programlarıyla destekliyor. Bu kapsamda alacağı destekler ile teknoloji odaklı iş fikrini girişime dönüştürmüş veya dönüştürmek isteyen ekiplere Ön Kuluçka Programı, geliştirdikleri teknoloji odaklı projeler ile halihazırda kurmuş oldukları şirketi olan ekiplere Hızlandırma Programı sunuyor.

TEKNOFEST Girişim Programı birinci döneminde 20 Ön Kuluçka ve 5 Hızlandırma olmak üzere 25 girişime toplamda 3 milyon TL hibe desteği sağladı. Girişimcilere verilen hibe desteğine ek olarak, girişimcilik eğitimleri, ofis desteği, yatırımcı ve mentor görüşmeleri gibi 12 farklı alanda da destek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji TEKNOFEST Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor
    13:44 Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz, enformasyon düzensizliği sorununa karşı medyadaki yapay zeka temelli değişime dikkati çekerek, Avrupa Konseyi'nin 2017'de hazırladığı 'Enformasyon Düzensizliği' raporundan öne çıkan unsurları paylaştı. Aydeniz, yapay zekanın habercilik mesleğine nasıl uyarlanacağına dair norm arayışının sürdüğünü belirtti ve Anadolu Ajansı'nın Medyada Yapay Zeka Etik Kullanım Rehberi'ni yayınladığını ifade etti. Ayrıca, enformasyon düzensizliği sorununa çözüm olarak Anadolu Ajansı Teyit Hattı gibi örneklerin ortaya çıktığını ve habercilik sektörünün bu yeni mesleki pratiklere adapte olduğunu vurguladı.

  • Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım
    13:33 Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım

    Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "2023 yılı net karımız 16,4 milyar TL oldu, toplam yatırım harcamalarımız 2023'te yıllık yüzde 7,4 artarak 25,8 milyar TL'ye yükseldi.

  • TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı
    13:10 TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı

    TikTok, potansiyel olarak problemli içerik paylaşan içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı ve uygulamada önerilebilecek içeriklerle ilgili kurallarını sıkılaştırdı. Yeni topluluk kuralları, Mayıs ayında yürürlüğe girecek ve 'Sizin İçin' akışında önerilemeyecek içeriklerin listesi uygulamaya konulacak. TikTok, 'Sizin İçin' önerilerini kural dışı davranan kullanıcılardan arındırıyor. Liste, müstehcen içerikli veya şiddet içeren videolar gibi açık kategorileri içermekle kalmıyor, aynı zamanda uygulama için daha önce tartışma konusu olan konuları da ekliyor. Ayrıca, 16 yaşın altındaki kullanıcıların videoları 'Sizin İçin' akışında yer alamayacak. TikTok'un 'Sizin İçin' kısmına getirdiği yeni topluluk kuralları ve geliştirilen hesap yönetimi özellikleri, özellikle genç kullanıcılar için daha güvenli bir çevrimiçi ortam yaratmayı amaçlıyor.

  • Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor
    13:09 Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor

    Apple'ın popüler uygulaması Apple Notlar, iOS 18 ile birlikte iki önemli özellik kazanıyor. Bu yenilikler arasında uygulama içi ses kaydı ve hesaplama yapabilen Matematik Notları bulunuyor.

  • Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?
    13:09 Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?

    Xiaomi, Redmi Pad Pro modelini globale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son bilgilere göre, lansmanın çok yakında yapılacağı ve Çin ve global varyantları arasında teknik bir farklılık olmayacağı belirtiliyor. Redmi Pad Pro'nun teknik özellikleri arasında 12.1 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama, 10,000 mAh batarya kapasitesi gibi özellikler bulunuyor.

  • Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı
    12:45 Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı

    Kırgızistan'da TikTok'un kullanımı kısıtlandı. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi'nin mektubu üzerine internet servis sağlayıcılarına TikTok'a erişimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderdi. TikTok'un çocukların zihinsel gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle alınan kararın politik bir arka planı bulunmadığı belirtildi.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
    11:45 Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

    Google, İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşmaya karşı düzenlenen oturma eylemine katıldıkları için 28 çalışanını işten çıkardı. Protestocular, Google'ın İsrail ordusu için hizmet verdiği 'Project Nimbus' adlı projeden çekilmesini talep etti.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.


Advertisement