TEKNOFEST Girişim Programı Girişimcileri Yoğun İlgiyle Karşılandı - Son Dakika
Genel

TEKNOFEST Girişim Programı Girişimcileri Yoğun İlgiyle Karşılandı

TEKNOFEST Girişim Programı Girişimcileri Yoğun İlgiyle Karşılandı

TEKNOFEST Girişim Programı çadırında sergilenen girişimcilerin ürünleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hidrojenli scooterı tanıtan Erhan Demircioğlu, dünyanın ilk hidrojenle çalışan scooterını geliştirdiklerini ve pek çok ülkeye ihracat sözleşmesi imzaladıklarını belirtti. Ödül alan Ömer Faruk Başargan ise nörolojik hastalıkların tedavisine yönelik cihazlarının dünya genelinde eşit sağlık hizmeti sunmayı hedeflediğini açıkladı.

01.05.2023 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKNOFEST Girişim Programı'na vatandaşlardan yoğun ilgi

İSTANBUL - TEKNOFEST Girişim Programı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Girişimcilerin tanıttığı ürünler dikkat çekti. Hidrojenli scooterı tanıtan Erhan Demircioğlu, "Pek çok ülkeye ihracat sözleşmesi imzalamış durumdayız" dedi.

TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takım veya takım üyelerinin kendi girişimlerini kurması veya kurdukları girişimleri büyütmesi amacı ile T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde TEKNOFEST Girişim Programı düzenlendi. TEKNOFEST Girişim Programı 2. dönem girişimleri, TEKNOFEST Girişim Programı çadırında 5 gün boyunca ürünlerini sergiledi. TEKNOFEST Paydaşları ve girişim ekosistemi temsilcilerin de yer aldığı etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Hidrojenli scooterı tanıtan Erhan Demircioğlu, "TEKNOFEST 2023'e ilk hidrojenli scooterı tanıtmak için katıldık. Elektrikli scooterların oldukça fazla aksayan yönleri var. Bunlardan en önemlisi menzilleri kısa, çok uzun şarj sürelerine sahip ve yokuş çıkamıyorlar. Geliştirdiğimiz hidrojenli scooter sayesinde 5 dakikada şarj olan 60 kilometre menzili olan ve her türlü dik yokuşu çıkabilen dünyanın ilk hidrojenle çalışan scooterını geliştirdik. Geliştirdiğimiz teknolojilerde kullanmış olduğumuz bor. Türkiye için oldukça önemli yüzde 75'ler seviyesinde rezervi var. İlk TEKNOFEST'e 2019 yılında katıldık. İnsanlık yararına teknolojiler yarışmasında finalist olarak yer aldık. Orada TEKNOFEST ortamındaki motivasyonu ve Milli Teknoloji Hamlesi ruhunu keşfettikten sonra ekibimizi kurak şirketleşme faaliyetine başladık 2019'da. Bugün geldiğimiz noktada çalıştığımız proje 2019'da şirketleştikten sonra başladı. Hidrojenli scooter serüvenimiz ise 2021 yılında start verdiğimiz bir proje. Bugün geldiğimiz noktada ise pek çok ülkeye ihracat sözleşmesi imzalamış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Projesi ödül alan Ömer Faruk Başargan, "Denge refleks nörolojik hastalıkların tedavisine yönelik cihazlarımız mevcut. Şuan TEKNOFEST'teyiz oldukça heyecanlıyız. Girişim ödülümüzü aldık. Biz dünyadaki sağlık alt yapısındaki eşitsizliği ortadan kaldırıp dezavantajlı birey ve bölgelerin sağlık altyapısına rehabilitasyona ulaşmasını sağlamak. Bunu da orta ve az gelişmiş ülkelerden başlamak üzere, gelişmiş ülkelerde evde terapisine gerçekleştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Genel TEKNOFEST Girişim Programı Girişimcileri Yoğun İlgiyle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement