TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti

Bu yıl ikincisi düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılım 1 milyon 720 bin kişiyle rekor kırdı.

23.09.2019 11:25  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST İstanbul), milli teknoloji hamlesine tanık olmak isteyen yüz binlerce kişi ziyaret etti.

TEKNOFEST İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle dün Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivale katılım bu yıl rekor kırarak 1 milyon 720 bin kişi oldu.

Festivale katılanlar bir yandan Türkiye'nin teknolojide geldiği noktayı inceleme fırsatı bulurken diğer yandan gösteri uçuşları, konser, atölyeler ve yarışmalarla coşkuyu zirvede yaşadı. TEKNOFEST kapsamında yabancı ve yerli girişimcilerin buluştuğu "Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi" ile "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" da düzenlendi.

TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti

SAVUNMA ARAÇLARI SERGİLENDİ

Bu yıl ikinci kez düzenlenen TEKNOFEST'e gelen ziyaretçiler Baykar tarafından üretilen Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nı, yerli ve milli uçan araba Cezeri'yi ve TUSAŞ tarafından üretilen TF-X Milli Muharip Uçağı'nın prototipini ilk kez yakından görme fırsatını yakaladı.

Sergi alanında ise Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla ürettiği hava ve kara araçlarının yanı sıra yurt dışından gelen uçaklar da yer aldı. İlk yerli ve milli helikopter Atak ve eğitim uçağı Hürjet ile 38 farklı hava aracı festival alanında sergilendi.

Kara araçları bölümündeyse yolcularını mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı koruyan BMC Amazon UKS-Otonom, Altay tankı, kirpi ambulans dahil dokuz araç yer aldı.

Festivali nefes kesen gösteri uçuşları da damgasını vurdu. Altı gün boyunca devam eden etkinlikte, her gün Solo Türk'ün başlattığı gösteri uçuşları da ilklere sahne oldu. Ziyaretçiler Rusya'nın ünlü gösteri uçakları Russian Knights Aerobatic Team, Rus SU-35 savaş uçağı ve MC-21 yolcu uçağının gösteri uçuşlarını da izledi.

TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

Çocuk, genç ve yaşlı demeden her yaştan insan zamanını eğlenerek ve öğrenerek geçirdiği atölye çalışmalarına katıldı. Bu yıl ki festivalde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı standında Uzay Taşları, Robotumu Kodluyorum, Roketimi Tasarlıyorum, Eğlenceli Robotik, Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Elektronik Programlama, Robotik Kodlama, Mobil Uygulama ve Programlama ile Havacılık ve Uzay atölyelerine büyük ilgi gördü.

Festival coşkusu, 21 Eylül Cumartesi akşamı Murat Dalkılıç konseriyle ikiye katlandı. Alanı dolduran on binlerce kişi Dalkılıç'ın şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi. Altı metreye kadar yükselip serbest uçuş deneyimi yaşatan Dikey Rüzgar Tüneli, Türk Hava Kurumu Paraşüt Platformu, Gökbilim Planetaryumu ve Bilim Seferberliği Planetaryumu'na da ziyaretçiler TEKNOFEST boyunca büyük ilgi gösterdi.

TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti

19 FARKLI YARIŞMA, 38 FARKLI KATEGORİ VE 3 MİLYON LİRADAN FAZLA ÖDÜL

Dünyanın en büyük teknoloji festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. 3 milyon liradan fazla ödülün verildiği 38 farklı kategoride düzenlenen 19 yarışmanın ödül törenleri 21-22 Eylül'de yapıldı. 21 Eylül Cumartesi günkü törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı ve kazananlara ödüllerini verdi.

Festivalde, araştırma proje yarışmalarında Gazi, Hacettepe, Amasya, Fırat, Celal Bayar, Eskişehir Teknik, İstanbul Bilgi ve Selçuk üniversitelerinin projeleri birinci olurken, 40 farklı ülkeden gelen 64 sporcunun katıldığı Dünya Drone Kupası'nda da dereceye girenlere ödülleri verildi.

TEKNOFEST İstanbul\'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 720 bin kişi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı
    10:36 Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Şüphelilerin çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu belirlendi.

  • Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor
    10:36 Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor

    Erzurum'da baharın gelmesiyle birlikte meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bölgede sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek ve rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji ayrıca çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı yaparak, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

  • Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı
    10:35 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılı aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yüzde 47,9 düşme yaşandı. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan yabancılar oldu.

  • Bursa'da babasıyla tartışan genç, kardeşini bıçakla rehin aldı
    10:35 Bursa'da babasıyla tartışan genç, kardeşini bıçakla rehin aldı

    Bursa'da bir genç, babasıyla yaşadığı tartışma sonrası kardeşini bıçakla rehin aldı. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna olan genç, babasının gelmesiyle gözaltına alındı. Genç, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildikten sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Bursa'da kaçak kazı yapan definecilerin mağarası çöktü, 3 kişi hayatını kaybetti
    10:33 Bursa'da kaçak kazı yapan definecilerin mağarası çöktü, 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerin bulunduğu mağara çöktü. Göçük altında kalan 3 defineci hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, mağarada yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.

  • Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
    10:32 Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

    Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda, uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların faaliyetleri deşifre edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kağızman Akçay köyü kırsal alanında durdurdukları 2 şüphelinin üzerinde ve evlerinde yaptıkları aramalarda toplamda 60 gram metamfetamin ve bir uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı
    10:31 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı

    Malatya'da Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim İş ve Eğitim Sen ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, köy enstitülerinin tarım toplumunu sanayi toplumuna dönüştürmek için kurulduğunu belirtti. Açıklamada, Osmanlı'dan Türkiye'ye geçen 40 bin köyün sadece 2 bininde öğretmen olduğu vurgulandı ve köy enstitülerinin önemi vurgulandı.

  • Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans'a ilişkin dava başladı
    10:29 Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans'a ilişkin dava başladı

    Hatay'da asrın felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili dava, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmayla başladı. Rezidansın müteahhidi ve bazı vatandaşlar duruşmaya katıldı.

  • Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi
    10:26 Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi

    Sosyal medya hesabından ve katıldığı programlarda sıkça deprem uyarılarında bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kendisine yöneltilen 'Halkı tedirgin ediyorsun' eleştirileri karşısında sinirlendi. Görür, eleştirilere 'Ne kafası bunlar?' diyerek tepki gösterdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programdaki konuşmasına atıfta bulunan Görür, 'Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?' dedi.


Advertisement