Teknoloji ile Sanat, Bilişim 2014 Kurultayı'nda Buluştu - Son Dakika
Teknoloji

Teknoloji ile Sanat, Bilişim 2014 Kurultayı'nda Buluştu

Teknoloji ile Sanat, Bilişim 2014 Kurultayı\'nda Buluştu

Bilişim sektörünü ve sanat çevrelerini bir araya getiren 21. TBD – Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın kazanan ismi belli oldu.

07.11.2014 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Amatör-profesyonel tüm bestecilere açık olan Türkiye Bilişim Derneği-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması'nın final gecesi ve ödül töreni Ankara Congresium'da düzenlendi. 1994'ten beri her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen yarışma, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve CITEX 2014 Fuarının açılış etkinliği olarak gerçekleştirildi.


Yarışmanın Jüri Başkanlığı'nı Türkiye'nin önde gelen müzik otoritelerinden Atilla Özdemiroğlu yaparken jüri üyeleri arasında Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Şeref Oğuz, Mehmet Okonşar, Faruk Eczacıbaşı, Artun Ertürk ve Emrehan Halıcı gibi müzik, kültür ve teknoloji alanlarına yayılan geniş ilgi alanlarına sahip uzman isimler yer aldı.


Teknoloji ile sanatın buluşma noktası


Şimdiye kadar onlarca besteci ve müzisyeni, müzik sektörüne kazandırmayı başaran ve teknoloji ile sanatın buluşma noktası olan yarışmanın bu yılki teması ise 'Ritim'di. Congresium'da düzenlenen yarışmada 12 finalist jüri ve davetliler önünde canlı performans sergiledi. Birbirinden kaliteli ve özgün bestelerin sahnelendiği yarışmada 'Tam Gaz' adlı eseriyle Fatih Peşmen birinciliği elde eden isim oldu.


Özdemiroğlu: 'Hem bilişim sektörünü hem de sanat çevrelerini bir araya getiren bu buluşmanın dünyada başka bir örneği yok'


Jüri Başkanı Atilla Özdemiroğlu yaptığı konuşmasında katılımcıların ülkemizdeki müzik anlayışının gelişimi adına kendisini umutlandırdığını ifade ederken, "Beste yarışmasının gelişimini gururla izliyorum. Bu yarışmada, teknoloji ile iç içe yetişen gençler, kendilerine yeni bir sanat yolu çiziyor. Hem bilişim sektörünü hem de sanat çevrelerini bir araya getiren bu buluşmanın dünyada başka bir örneği yok. Özellikle genç yaratıcılarımıza 'ticaret müziği' dışında kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam oluşturması açısından bu yarışma çok önemli bir işlevi başarıyla yerine getiriyor" dedi.




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Teknoloji ile Sanat, Bilişim 2014 Kurultayı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement