(Tekrar) Bayram Oyunu Sokağı Kül Etti - Son Dakika
Güncel

(Tekrar) Bayram Oyunu Sokağı Kül Etti

(Tekrar) Bayram Oyunu Sokağı Kül Etti

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde çocukların maytap attığı iddia edilen kereste deposunda yangın çıktı.

21.08.2012 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde çocukların maytap attığı iddia edilen kereste deposunda yangın çıktı. Alevlerin sıçradığı 3 ev küle oldu.

İddiaya göre, Doğaçınar

Mahallesi'nde bayram harçlıklarıyla maytap alan bir grup çocuk maytapları ve kız kovalayan diye tabir edilen patlayıcı maddeleri ateşleyip sağa sola atmaya başladı. Havalanan maytaplardan biri Mustafa Akyüz'e ait olduğu belirtilen kereste deposuna düştü. Kereste deposuna düşen maytabın ateşi kısa bir süre sonra yangına neden oldu. Yangını gören vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise vatandaşlar birlikte yangına müdahale etti. Ancak rüzgarın etkisiyle yayılan alevler bitişik 4 ayrı binaya da sıçrayınca mahalle bir anda alev topuna döndü. Büyük paniğe neden olan yangın nedeniyle bölgedeki diğer evler boşaltıldı. Yaklaşık 2 saat süreyle devam eden yangına itfaiye ekipleri ile birlikte vatandaşlar da müdahale etti. Bahçe hortumlarıyla yangına müdahale etmek isteyen vatandaşlar ile itfaiye ekipleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

BELEDİYE BAŞKANI HELİKOPTER İSTEDİ

Olay yerine gelen ve mahallelinin tepkisiyle karşılaşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yangın söndürme helikopteri istedi. Zabıta ekiplerine talimat veren Başkan Keskin, olay yerine iş makinalarının gelmesini söyledi. Olay yerine gelen dozerler kereste deposunun duvarlarını yıkarak yangının söndürülmesine yardım etti. Olay yerine gelen yangın söndürme helikopteri de 2 sorti yaparak yangının tamamen söndürülmesini sağladı. Çıkan yangında kereste deposuyla birlikte 3 ev tamamen kül olurken, 2 bina da zarar gördü.

Başkan Keskin, "Önemli olan can kaybının olmaması maddi zararlarınızı biz karşılayacağız merak etmeyin" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da, 15 ayrı ekiple yangına müdahale ettiklerini belirterek, "Çocukların oynamış olduğu maytapdan çıktığı şüphesi üzerinde duruyoruz, ancak yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından belli olacak" dedi.

Bir gazetecinin "sivil halkı müdahale ederken görüyoruz, personel sıkıntısını mi çekiyorsunuz?" sorusuna Doğan, "Sivil halk görünümündeki çalışanlar bizim farklı bölgelerden gelen personelimiz sivil olduklarına bakmayın" diyerek cevap verdi.

Öte yandan mahalle muhtarı Mümin Yıldız ise, "Kesin çıkış nedenini bilen yok ancak maytaptan çıktığı söyleniyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Tekrar) Bayram Oyunu Sokağı Kül Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement