Tekrar) Yazar Evirgen ve Şair Erdoğmuş Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tekrar) Yazar Evirgen ve Şair Erdoğmuş Okurlarıyla Buluştu

Tekrar) Yazar Evirgen ve Şair Erdoğmuş Okurlarıyla Buluştu

Gazeteci Yazar İbrahim Evirgen ve Şair Yazar Nesrin Erdoğmuş şiir dinletisi, söyleşi ve imza günü için Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluştu.

25.04.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Yazar İbrahim Evirgen ve Şair Yazar Nesrin Erdoğmuş şiir dinletisi, söyleşi ve imza günü için Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde okurlarıyla buluştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü katkılarıyla; doğma büyüme Diyarbakırlı olan İbrahim Evirgen ve Nesrin Erdoğmuş, yine Diyarbakır'ın en ünlü şair ve gazetecilerinden biri olan Ahmed Arif'e ithaf edilen Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde okurlarıyla buluştu. Şiir dinletisi ve söyleşinin ardından iki yazar kitaplarını imzaladı. Yazarların hayatlarının anlatılmasıyla başlayan program, Evirgen ve Erdoğmuş'un okuduğu şiirlerle devam etti. Söyleşi kısmında okumanın önemine değinen Erdoğmuş, kitabında da yazdığı gibi kadın yazar olmayı "Hemcinslerim mutfakta ürettikleri yemekleri sunmaktan büyük keyif alırken, kadın yazarlar da zihin mutfağında pişirdikleri düşünceleri okurlarıyla paylaşmaktan mutluluk duyarlar" sözleriyle ifade etti.

İki kız çocuğu annesi olan Erdoğmuş, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Şu an çeşitli gazetelerde deneme, öykü, anı ve şiirleri yayınlanan Erdoğmuş 'Ve Bulutlar ağladı' ve 'Sessiz Çığlık' adlı iki kitabını imzaladı.

'Diyarbakır Hatırası' kitabını imzalamadan önce okuduğu şiirlerle dinleyicilerin güzel vakit geçirmelerini sağlayan Evirgen, Diyarbakır'ın tarihinin, dünyanın yedi harikasından biri olan Babil'in Asma Bahçeleri ya da Efes Antik kenti kadar geçmişe dayandığını hatırlattı. Evirgen, doğup büyüdüğü memleketine olan vefa borcunu ödemek için kitabı kaleme aldığını belirterek, "Babil'in Asma Bahçeleri'nde tek yaprak bile kalmadı, Efes Antik kenti harabeye döndü; ancak kadim şehir Diyarbakır hala ayaktadır" dedi.

Dünya da en çok şairin Diyarbakır'da yetiştiğini de sözlerine ekleyen Evirgen, 'Diyarbakır Hatırası' adlı kitabını imzalayarak okuyucularını sevindirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekrar) Yazar Evirgen ve Şair Erdoğmuş Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement