Tekstilde İnovasyon 200 Milyon Dolar Ciro Getirecek - Son Dakika
Ekonomi

Tekstilde İnovasyon 200 Milyon Dolar Ciro Getirecek

Dünyadaki iki mikrofilament teknoloji ile çalışan tesisten birini Lüleburgaz'a kuran Mogul, 200 milyon dolar ciroya koşuyor.

23.04.2018 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyadaki iki mikrofilament teknoloji ile çalışan tesisten birini Lüleburgaz'a kuran Mogul, 200 milyon dolar ciroya koşuyor.

Mogul açıklamasına göre, Türkiye'nin önde gelen teknik tekstil üreticilerinden Mogul AŞ'nin hibrid teknoloji ile ürettiği performans odaklı, patentli kumaşı Madaline, endüstride çığır açarken, bir yıl gibi kısa sürede sektörün yıldızı oldu.

Lüleburgaz, Gaziantep ve ABD'de de üretim tesisleri bulunan Mogul AŞ'nin Üst Yöneticisi (CEO) Serkan Göğüş, üretime henüz bir yıl önce başlamalarına rağmen Madaline'a hazır giyim ve tekstil firmalarından çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.

Arzu Kaprol liderliğindeki tasarımlar büyük ilgi gördü

Lüleburgaz'da toplam 75 milyon dolarlık stratejik bir yatırımla endüstri 4.0 normlarında hibrid teknolojiyi kullanarak mikrofilament üretimine başladıklarını belirten Göğüş, şöyle devam etti:

"Mogul olarak bugün mikrofilament teknoloji ile üretim yapabilen dünyadaki iki şirketten biriyiz. Performans odaklı, yenilikçi ve patentli mikrofilament ürünümüzle sektörde çığır açtık. Madaline hazır giyimden ev tekstiline, medikalden otomotive kadar çok geniş bir yelpazede kullanılabilen bir ürün. Sektörde devrim yaratan ürünümüzü lansman toplantılarımızla firmalarımız tanıttık.

Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol liderliğindeki Studio Kaprol'un tasarımlarından oluşan koleksiyonları firmalarımızın beğenisine sunduk. Gerek Madaline, gerekse bu ürün ile tasarlanan koleksiyonlarımız beklediğimizin de ötesinde bir ilgi gördü. Sektörün yıllardır hayalini süsleyen böyle bir ürünü geliştirmek Mogul'a nasip olduğu için çok mutluyuz."

"Yıllık ihracatımızı 120 milyon dolara çıkaracağız"

Mogul'un 2017'yi 121 milyon dolar ciro ile kapattığını hatırlatan Serkan Göğüş, Madaline ile birlikte ciroda hızlı bir artış trendi yakaladıklarını söyledi. Göğüş, değerlendirmesini şöyle tamamladı:

"Toplam 500 civarında bir istihdam ile 121 milyon dolarlık ciroyu yakalıyor ve üretimimizin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Geçen yıl dört kıtada 56 ülkeye 65 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.

Lüleburgaz ve ABD'deki tesislerimizin tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte bu yıl ciromuzda asgari yüzde 25 artış bekliyoruz. En kötümser senaryoya göre 4 yılın sonunda ciromuzu 200 milyon, ihracatımızı 120 milyon doların üzerine çıkaracağımızı öngörüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tekstilde İnovasyon 200 Milyon Dolar Ciro Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement