Pakistanlı Hayırseverlerin Onardığı Okul Hizmete Sunuldu - Son Dakika
Toplum

Pakistanlı Hayırseverlerin Onardığı Okul Hizmete Sunuldu

Pakistanlı Hayırseverlerin Onardığı Okul Hizmete Sunuldu

YPG terör örgütünce tahrip edilen, uluslararası insani yardım kuruluşu Pakistan Baitulmaal Derneğinin sağladığı fonla bakım ve onarımı yaptırılan Barış Pınarı Bölgesindeki Telabyad Zeynep Binti Hüseyin İlkokulu ve anaokulu, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.

28.09.2021 15:32  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK- YPG terör örgütünce tahrip edilen, uluslararası insani yardım kuruluşu Pakistan Baitulmaal Derneğinin sağladığı fonla bakım ve onarımı yaptırılan Barış Pınarı Bölgesindeki Telabyad Zeynep Binti Hüseyin İlkokulu ve anaokulu, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in uluslararası camiaya yaptığı çağrı sonrası, Telabyad'da okul inşası, onarım, su kuyusu açılması, yetim öğrencilere burs temini gibi faaliyetlere yönelen hayır kuruluşlarından Pakistan Baitulmaal Derneğinin, Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği işbirliği ile onarımını tamamladığı 40 derslikli Zeynep Bitni Hüseyin İlkokulu ve anaokulunun onarımı altı ayda tamamlandı.

Boya, kapı pencere değişimi, zemininin fayans yapılması, çatı onarımı, elektrik ve sıhhi tesisatının yenilenmesi ile bahçe düzenlemesi tamamlanarak Telabyadlı çocukların eğitim öğretimine sunulan okulun açılış törenine Vali Abdullah Erin, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Hacı Salih Abdullah, Baitulmaal ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, uluslararası insani yardım kuruluşlarından olan Baitulmaal Derneği ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği'ne ve Pakistanlı hayırseverlere Telabyadlı çocuklar adına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesin öğrencilerle birlikte kesen Vali Erin ile beraberindekiler, sınıfları ziyaret ederek Pakistanlı hayırseverlerin öğrenciler için temin ettiği ayakkabı, giyim, çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Yeni Bir Okulun Onarımı İçin Protokol İmzalandı Okul açılış töreninin ardından Pakistan Baitulmaal Derneği ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği ile Telabyad'daki bir okulun onarımı için yeni bir protokol daha imzalayan Vali Erin, Pakistanlı Müslümanların desteğiyle çok hayırlı işler yapıldığını ifade ederek, "Dünyanın bu köşesinde ihtiyaç içerisinde bulunan insanlara yardım ediyorlar, ellerini uzatıyorlar, kardeşliklerini gösteriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu yardım ve desteklerin bizim için çok büyük kıymeti var. Manevi değeri, maddi değerinden çok yüksek. " dedi.

Suriye'de insanlığın yerin dibine battığını, bir milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini, 15 milyon insanın yerinden yurdundan olduğunu kaydeden Vali Erin, sadece 500 bine yakın Suriyeli'nin Şanlıurfa'da yaşadığını hatırlattı. Sınırın hemen yanında evi, bağı, bahçesi olan bu insanların hepsini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Vali Erin, "Biz, Cenab-ı Allah'ın bizi karşı karşıya bıraktığı bu sınavdan devlet ve millet olarak başarılı bir şekilde çıkmak istiyoruz. Tüm İslam ülkelerinin Suriye ile işbirliği içerisinde olmasını, mağdur ve mazlum Suriye halkının zalimlerin insafına terkedilmemesini diliyoruz. " diye konuştu.

Pakistan Baitulmaal Derneği, imzalanan protokolle Telabyad'da üçüncü okulun bakım ve onarımını üstlenmiş oldu. Daha önce de Telabyad ve Resulayn'da insani yardım faaliyetlerinde bulunarak 17 Derslikli Ayn Arus İlkokulu, 13 derslikli Hamam Türkmen Cenubi İlkokulu ve 6 derslikli Nskım okulunun onarımını gerçekleştiren Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği ise okullara 4 bin litre mazot bağışında bulunmuş, üç su kuyusu açılmasını sağlamış ve 69 yetim öğrenciye burs bağlamıştı. Derneğin, bölgedeki Atşana ve Ali Bajli Vusta İlkokulunun onarımı ile 15 okula su kuyusu açma çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Habermetre

Son Dakika Toplum Pakistanlı Hayırseverlerin Onardığı Okul Hizmete Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadını taciz ettiği iddia edilen kamu görevlisiyle ilgili karar verildi
    13 Nis Kadını taciz ettiği iddia edilen kamu görevlisiyle ilgili karar verildi

    Şırnak'ta bir kamu görevlisi, yolda yürüyen bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla kalabalık tarafından darbedildi. Hastaneye kaldırılan kamu görevlisi, tedavisinin ardından soruşturma kapsamında açığa alındı. Olayla ilgili 4 şüpheli de gözaltına alındı.

  • Bursa'da 1 kilometrelik bayramlaşma kuyruğu
    10 Nis Bursa'da 1 kilometrelik bayramlaşma kuyruğu

    Bursa'da Cerrah Mahallesi sakinleri, toplu bayramlaşma için bir araya gelip 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bayram namazı sonrası bir araya gelen binden fazla kişi, sıraya girerek birbiriyle bayramlaştı.


Advertisement