Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi - Son Dakika
Güncel

Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi

Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinin yeni Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi.

22.01.2020 21:00  Güncelleme: 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinin yeni Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, valilik bünyesindeki Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından harekat bölgesinde bulunan Tel Abyad'da kamu hizmetlerinin yanında ticari hayatı geliştirmek için de çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda iç savaş nedeniyle kapanan Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası, yeniden açıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in de katıldığı toplantıda, başkanlığını Muhammed El Abdullah'ın yaptığı odanın 240 üyesi belirlendi.

Erin, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin desteğiyle bölge halkının başta tarımsal üretim olmak üzere tüm ticari faaliyetlerde önünün açılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Tel Abyad, geçtiğimiz günlerde göreve başlayan yerel polis gücü sayesinde daha güvenli hale gelmiştir. Tel Abyad'da tarımsal üretim ve ticaretin normal seyrine geçmesi için Türkiye, danışmanlık ve fiili desteğine devam edecektir. Tel Abyad'da pamuk, hububat ve baklagil sınıfı tarım ürünlerinin alım fiyatı belirlendi ve isteyen üreticiler ürünlerini satmaya başladı. Büyük bir nüfusa ve tarımsal üretim potansiyeline sahip olan ilçenin en kısa sürede kendi ayakları üzerinde durabilecek seviyeye geleceğini umuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tel Abyad Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti
    20:12 Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi spiralle odun keserken iki ayağını ve elini kesti. Olayın meydana geldiği evde kanlar içinde kalan genç, ailesinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar
    20:12 Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar

    Batman'da Sason Çayı'na uçarak 400 metre sürüklendikten sonra kayalıkların üzerinde asılı kalan hafif ticari araçta mahsur kalan 2 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.

  • Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı
    20:11 Kontrolden çıkan otomobil Büyükçekmece Gölü'ne düştü: 1 yaralı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan otomobil, kontrolden çıkarak göle düştü. Sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Aracın içinde başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı
    20:08 Horoz dövüşüne polis baskını: 29 adet horoz eli geçirildi, 50 kişiye işlem yapıldı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde metruk bir binada horoz dövüştürülüp kumar oynandığı ihbarı üzerine polis baskını düzenlendi. Baskında 29 horoz muhafaza altına alınırken, 53 kişiye işlem yapıldı. Kumar oynayanlara idari yaptırım cezası uygulanırken, uyuşturucu kullanmak suçundan hapis cezası bulunan bir kişi tutuklandı. Ayrıca, horoz dövüştüren ve hayvanları koruma kanununa muhalefet eden kişilere adli işlem yapıldı.

  • Çaldıkları tekneyle kayalıklara vurdular
    20:05 Çaldıkları tekneyle kayalıklara vurdular

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde çalındıktan sonra kayalıklara vuran ve terk edilen teknenin motoru, buzdolabı ve bazı teknik donanımları çalındı. Tekneyi çalan kişi veya kişiler, tekneyi Köçek Adası kayalıklarına vurduktan sonra terk etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken faillerin henüz yakalanmadığı öğrenildi.

  • Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı
    20:05 Silivri'de Kahvehaneye Saldırı: Güvenlik Kamerasına Yansıdı

    İstanbul Silivri'de aralarında husumet bulunan bir kişi, kahvehaneye av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Advertisement