Telefon Dolandırıcısı Tatilini Zehir Etti - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcısı Tatilini Zehir Etti

Telefon Dolandırıcısı Tatilini Zehir Etti

ANTALYA'ya tatile gelen 39 yaşındaki İsmail Tolga Özçelik, telefonla bankadan aradıklarını söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldı.

14.07.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'ya tatile gelen 39 yaşındaki İsmail Tolga Özçelik, telefonla bankadan aradıklarını söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldı. Dolandırıcaya 4 bin 490 lirasını kaptıran Özçelik, "Tatilimi zehir eden dolandırıcıların bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Olay, önceki gün Kepez İlçesi'nde meydana geldi. İstanbul'da Sabancı Üniversitesi'nde ses ve görüntü teknisyeni olarak çalışan İsmail Tolga Özçelik, kızıyla birlikte Antalya'ya tatile geldi. İki hafta önce İstanbul'da kredi kartını kaybeden İsmail Tolga Özçelik, tatile gelmeden önce bankaya kredi kartının Antalya'daki Konyaaltı Şubesi'ne gönderilmesini istediğini söyledi. Tatilini sürdüren Özçelik, gelen bir telefonla tatilinin zehir olduğunu belirtti. Özçelik, telefon dolandırıcısı ile aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"10 gün içerisinde çıkacağını söyledikleri kredi kartımın tam da gelmesini beklediğim gün, 'Bankadan arıyoruz' denilerek bir telefon geldi. Biz de Düden Şelalesi'ndeydik. Telefon tam çekmiyordu. Arayan numarayı kontrol etme ihtiyacı da duymadım. Kart aidatlarının geri ödemesiyle ilgili aradıklarını söylediler. Ben de kredi kartımla ilgili sıkıntı olduğunu söyleyince, o konuda da yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Telefondaki kişi, müşteri temsilciliğine alınan kişilerin yeni olduğunu ve bazı şeyleri bilmediklerini söyledi. Sonrasında bankanın bana şifre göndereceğini belirterek, ardından TC Kimlik Numaramı ve banka şifresini istedi. Benden şifre isteyince önce şüphelendim ancak sonrasında işyeri adresimi ve mail adresimi düzgün söyleyince güvendim."

TC Kimlik Numarası ve şifreyi söylediği andan itibaren telefonuna sürekli mesaj geldiğini sözlerine ekleyen İsmail Tolga Özçelik, şöyle devam etti:

"Meğer mobil bankacılık üzerinden dolandırıcılık yapıyorlarmış. Tabi konuştuğum için mesajların nereden geldiğini bilemedim. Ancak dördüncü mesajdan sonra baktığımda hesabımdan para çekildiğini gördüm. Hemen telefonu kapatıp bankayı aradım. Bankada işlem sırası gelene kadar hesabımdan küçük miktarlarda 10 işlemde toplam 4 bin 490 TL çekildiğini söylediler. Savcılığa ifade verdim. Savcılık bu türlü dolandırıcılığın çok fazla olduğunu söyledi. Bankadan ilgileneceklerini söylediler ama kendi şifremle girildiği için çok fazla bir şey olmayacağını belirttiler. Tatilimi alt üst eden dolandırıcıların bir an önce bulunmasını istiyorum."

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcısı Tatilini Zehir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement