TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Çoğal'dan "yangınlara karşı dikkatli olun" çağrısı - Son Dakika
Güncel

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Çoğal'dan "yangınlara karşı dikkatli olun" çağrısı

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Çoğal\'dan "yangınlara karşı dikkatli olun" çağrısı

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, Meriç ilçesine bağlı Karayusuflu köyünde çıkan orman yangınının bölgede tahribata neden olduğunu bildirdi.

26.07.2020 14:59  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, Meriç ilçesine bağlı Karayusuflu köyünde çıkan orman yangınının bölgede tahribata neden olduğunu bildirdi.

Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan olmak üzere ekiplerin büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Orman yangınları nedeniyle ağaçların yanı sıra orman altı bitki örtüsü ve orman içinde yaşayan canlıların kaybedildiğini vurgulayan Çoğal, yangınlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Ormanların korunması için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Çoğal, şunları kaydetti:

"Eğitim çalışmalarımızda orman yangınlarının sebep olduğu çevresel sorunlar ile bunların orman ekosistemlerine ve iklim değişikliğine etkileri konularına ağırlık veriyoruz. Bunu önemsiyoruz, çünkü ülkemizde orman yangınlarının yüzde 98'i insan kaynaklı. Orman yangınlarının yaşanmaması için gerekli önlemlerin önceden alınması ve bu önlemlere rağmen meydana gelebilecek yangınlarla mücadeleye hazırlıklı olmamız gerektiğine inanmaktayız.

TEMA Vakfı olarak küçük ihmallerin felaket getirdiğini hatırlatıyor, havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı tüm halkımızı dikkat ve hassasiyet göstermeye çağırıyoruz.

Meriç Karayusuflu köyünde çıkan yangından etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yangınları canları pahasına söndürmeye çalışan ormancılarımıza kolaylıklar diliyoruz. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Çoğal'dan 'yangınlara karşı dikkatli olun' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı Namazı için Camilere Akın
    09:04 Ramazan Bayramı Namazı için Camilere Akın

    Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Kocaeli'de vatandaşlar Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti. Bolu'da Yıldırım Bayezid Camisi'ni dolduran cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra bayramlaştı. Zonguldak ve Düzce'de de camilere gelen vatandaşlar, hutbeyi dinledi ve bayramlaştı. Bartın'da cemaat, Filistinli mazlumlar için dua etti. Karabük'te Yeşil Camisi'nde namaz kılan vatandaşlar, Filistinlilerin kurtuluşu için dua etti. Kocaeli'de ise Fevziye Camisi'nde bayram namazı kılındı ve yardımlaşma temennileri dile getirildi.

  • Bilecik Valiliği, bayram tatili dönüşünde İstanbul ve Ankara istikametinde ağır tonajlı araçların geçişine izin vermeyecek
    09:00 Bilecik Valiliği, bayram tatili dönüşünde İstanbul ve Ankara istikametinde ağır tonajlı araçların geçişine izin vermeyecek

    Bilecik Valiliği, bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara istikametinde trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için, Bozüyük-İstanbul ve Bozüyük-Ankara istikameti yönünde ağır tonajlı araçların geçişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan duyuruda, trafik yoğunluğunun azaltılması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bu tedbirin alındığı belirtildi.

  • Bayram Namazı Sonrası Simit Fırınlarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    09:00 Bayram Namazı Sonrası Simit Fırınlarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    Eskişehir'de bayram sabahı yapılan kahvaltıların vazgeçilmezi olan simit için Bayram Namazı sonrasında fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Sabahın erken saatlerinde birçok vatandaş simit fırınlarının yolunu tuttu.

  • Bilecik Belediye Başkanı Mezarlık Ziyaretine Çiçek Hediye Etti
    08:59 Bilecik Belediye Başkanı Mezarlık Ziyaretine Çiçek Hediye Etti

    Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara çiçek hediye etti. Başkan Subaşı, vatandaşlarla sohbet etti ve talep ve görüşlerini dinledi.


Advertisement