Tema Vakfı'ndan Yeni Yılda Fidan Bağışı Çağrısı: "Ülkemize Yeni Ormanlar Kazandırmamız Gerektiğini Artık Çok Daha İyi Biliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Tema Vakfı'ndan Yeni Yılda Fidan Bağışı Çağrısı: "Ülkemize Yeni Ormanlar Kazandırmamız Gerektiğini Artık Çok Daha İyi Biliyoruz"

Tema Vakfı\'ndan Yeni Yılda Fidan Bağışı Çağrısı: "Ülkemize Yeni Ormanlar Kazandırmamız Gerektiğini Artık Çok Daha İyi Biliyoruz"

TEMA Vakfı, yeni yıla girerken herkesi fidan bağışı yapmaya çağırdı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “2021 yılında hepimizin yüreklerini yakan orman yangınlarını hatırlıyoruz. O günlerde bir kere daha, ormanın ve doğanın bizim için değerini anladık. Hem var olan ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız hem de ülkemize yeni ormanlar kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz” dedi.

16.12.2022 15:20  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı, yeni yıla girerken herkesi fidan bağışı yapmaya çağırdı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "2021 yılında hepimizin yüreklerini yakan orman yangınlarını hatırlıyoruz. O günlerde bir kere daha, ormanın ve doğanın bizim için değerini anladık. Hem var olan ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız hem de ülkemize yeni ormanlar kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz" dedi.

TEMA Vakfı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre; vakıf, bugüne kadar 27 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 23 milyondan fazla fidanı ve 22 bin futbol sahası büyüklüğünde alanda 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturdu. Türkiye'nin 81 ilinde TEMA Vakfı bağışçıları sayesinde oluşturulan en az bir orman bulunurken vakıf, yeni yıla girerken fidan bağışı çağrısı yaptı.

"İKLİM KRİZİNE KARŞI AĞAÇLANDIRMA ÇOK ÖNEMLİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç da iklim krizinin her geçen gün etkilerini artırdığını hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ne yazık ki geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmek üzeriyiz, fakat bu gidişatı değiştirmek için hala bir şansımız var. Biliyoruz ki iklim kriziyle mücadelede ağaçlandırma çalışmalarının etkisi çok büyük. 2021 yılında hepimizin yüreklerini yakan orman yangınlarını hatırlıyoruz. O günlerde bir kere daha, ormanın ve doğanın bizim için değerini anladık. Hem var olan ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız hem de ülkemize yeni ormanlar kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz."

Vakfın "tema.org.tr" internet sitesi üzerinden fidan bağışında bulunarak sertifika alınabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tema Vakfı'ndan Yeni Yılda Fidan Bağışı Çağrısı: 'Ülkemize Yeni Ormanlar Kazandırmamız Gerektiğini Artık Çok Daha İyi Biliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement