"Temayül Yoklaması Tam Bir Demokrasi Şöleni Oldu" - Son Dakika
Yerel

"Temayül Yoklaması Tam Bir Demokrasi Şöleni Oldu"

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, İl Teşkilatlarının Demokratik Hakkını Kullanıp Temayül Yoklamasında Görüşlerini Sandığa Yansıttığını Bildirdi.

24.03.2011 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, milletvekili aday adayları hakkında İl Teşkilatlarının demokratik hakkını kullanıp temayül yoklamasında görüşlerini sandığa yansıttığını bildirdi.

Yenipazar, yaptığı yazılı açıklamada, 24. dönem Kütahya milletvekili aday adayları temayül yoklamasının tam bir demokrasi şöleni içinde geniş bir katılımla icra edildiğini belirtti.

47 aday adayının kendilerini en iyi şekilde tanıtarak temayül yoklamasına katıldığını, il, ilçe, belde, mahalle ve köy temsilcilerinden oluşan 2 bin 559 delegeden 1840 kişinin oy kullandığını anımsatan Yenipazar, eski İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve 23. dönem milletvekilleri Soner Aksoy, İsmail Hakkı Biçer, Hüseyin Tuğcu, Hasan Fehmi Kinay'ın aday adayları olduğu halde Genel Merkezin kararı gereğince temayül yoklamasına dahil edilmediğini duyurdu.

Yenipazar, milletvekili Hüsnü Ordu'nun ise aday adayı müracaatında bulunmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Aday adaylarımız hakkında İl Teşkilatlarımız demokratik hakkını kullanmış ve görüşlerini sandığa yansıtmıştır. Süreç başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bundan sonraki aşamalar Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grubu toplantısında yaptığı açıklamasında belirttiği şekliyle devam edecektir. Genel Başkan yardımcılarından oluşan 12 komisyon oluşturulacak bu komisyonlarda bulunan Genel Başkan yardımcıları, 81 ildeki tüm aday adaylarıyla bire bir görüşecek. Komisyon üyeleri bu görüşmelerin sonunda düşüncelerini, kanaatlerini ve puanlarını bir rapor halinde diğer komisyona sunacak. Bu diğer komisyonlar 6 komisyondan oluşacak. İlk komisyondan sonra elenenlerin dışında kalan adaylar 6 komisyonda durumları görüşülecek kalan aday adaylarıyla ilgili kamuoyu araştırması da yaptıracak. Seçim takvimi sürecinden çok öncesi 106 bin denek ve 81 vilayette yaptırılmış olan geniş kapsamlı kamuoyu yoklaması da yeni kamuoyu yoklamasıyla birleştirilerek değerlendirmeler yapılacak. Bu komisyondan gelen sonuçlar ve kamuoyu araştırma sonuçları çapraz araştırma ile değerlendirilecek. Buradan çıkan sonuçlar üst komisyon, yani Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 4 Başkan yardımcısı, 3 Grup Başkanvekili, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanından oluşan son komisyon tarafından değerlendirmeler yapılarak sonuçlar 11 Nisanda açıklanarak kesinleşen milletvekili aday isimleri Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecektir."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Temayül Yoklaması Tam Bir Demokrasi Şöleni Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement