Temiz Çevre İçin Öğrenciler Katı Atık Topladı - Son Dakika
Yerel

Temiz Çevre İçin Öğrenciler Katı Atık Topladı

Temiz Çevre İçin Öğrenciler Katı Atık Topladı

Adıyaman'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Çerçevesinde Öğrenciler Mesire Alanlarında Katı Atık Topladı.

04.06.2008 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler mesire alanlarında katı atık topladı.

5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında Adıyaman'da öğrenciler okul alanlarına yakın mesire alanlarında katı atık topladı. Adıyaman genelinde faaliyet gösteren okul öğrencileri 'Temiz Çevre, Temiz Toplum' kampanyası kapsamında topladıkları katı atıkları, Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerine teslim etti.

Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında mesire alanlarında yapılan katı atık toplama kampanyasına Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, Çevre Orman Müdürü Harun Dindar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen katı atık toplama kampanyasında açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, kampanyanın çevre bilincini arttırmak olduğunu vurgulayarak," kampanyanın amacı çevre bilincini öğrencilere genç yaşta aşılamaktır. Yarınlarda daha temiz bir toplum oluşturmak için yarının büyüklerine çevre bilincini kazandırmaya çalıştık. Bu kampanyaya katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kampanyanın öğrenciler için büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, temiz bir gelecek için bu tür kampanyalara destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, "Öğrencilerimize gelecekte temiz bir toplum için Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye genelinde böyle bir kampanya başlatmıştır. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kampanyaya destek vermekten dolayı son derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

Dünya Çevre gününün bir günden ibaret olmadığını dile getiren Çevre Orman Müdürü Harun Dindar ise, temiz bir toplum için çevrenin daima temiz tutulması gerektiğini vurgulayarak," Dünya Çevre günü Türkiye'de 1990'lı yıllardan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Çevre giderek kıymeti anlaşılan bir değer olmaya devam ediyor. Bu kampanyanın tüm Türkiye'ye ulaşması çok önemli bir durumdur. Geleceğimiz olan çocukların, kendi geleceklerine sahip çıkmaları bakımından son derece anlamlı bir kampanyadır" diye konuştu.

Öğrencilerin katı atık toplama kampanyasında Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç ve Çevre Orman Müdürü Harun Dindar'da öğrencilerle birlikte katı atık topladı.

(KB-OÇ-Y) 04.06.2008 14:36 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temiz Çevre İçin Öğrenciler Katı Atık Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement