Temiz Didim Havası Gazetecilere Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Temiz Didim Havası Gazetecilere Anlatıldı

Temiz Didim Havası Gazetecilere Anlatıldı

Didim Belediyesi tarafından ilçenin hava kalitesinin belirlenmesi kapsamında başlatılan çalışmalarla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 52. Başkanlar Kurulu toplantısı için ilçeye gelen gazetecilere bilgilendirme yapıldı.

31.10.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediyesi tarafından ilçenin hava kalitesinin belirlenmesi kapsamında başlatılan çalışmalarla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) 52. Başkanlar Kurulu toplantısı için ilçeye gelen gazetecilere bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve diğer bütün illerin cemiyet başkanları ile CHP'li bazı belediye meclis üyeleri katıldı. Bilgilendirme toplantısı öncesinde konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak 20.yıllarını keyifle kutladıklarını belirterek kendilerine katkı sunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'a teşekkür etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca Didim'in tatil anlamında halk ilçesi olduğunu belirterek Didim'in gelişmeye başlayan yapısı olduğunu söyledi. Aydın Gazeteciler Cemiyetinin TGC'nin kurulmasında etkin bir rol oynadığını ve kuruluşunun tamamlamasının ardından bugün bunun daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

"TÜRKİYE'DE BASIN MENSUBU OLMAK ZOR"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise TGC Başkanlar kurulunun gerçekleştirdiği ziyaretin önemli olduğunu ifade ederek "Mesleğiniz çok zor; harcanan emeğin maddi karşılığı yok. Türkiye'de yapılacak ve yapılan mesleklerin en zoru basın mensubu olmaktır. Zamanın iktidarına karşı değişen şartlara nasıl göğüs gerdiğinizi biliyoruz. Ziyarette bu konuyu size getirmek önemli; 2012 yılında başlanılan ve ara verilmesinin ardından yeniden başlatılan bu hava ölçüm çalışmaları bizler açısından çok önemli… Sizlerinde bilgilenmesi önem veriyoruz. Şöyle ki bu ölçüm cihazlarını başka bir ilçede istedi. Onlar şehirlerinin ne kadar kirli olduğunu ölçtürürken bizde de havamızın ne kadar temiz olduğunu ortaya koymak için bu çalışmayı yaptık. Aradaki fark bu; bu kapsamda Didim'de her zaman bir kapınız vardır."dedi.

"DİDİM'İN TEMİZ HAVASI GAZETECİLERE ANLATILDI"

Konuşmaların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Abdurrahman Bayram Didim İlçesinin hava kalitesinin belirlenmesi projesiyle ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi. Bayram belediye meclis kararıyla 2012 yılında bu çalışmaların başlatıldığını şehir merkezine ölçüm istasyonu kurulduğunu söyledi.

Didim şehir merkezinde bir yıl daha sonra ise 23 noktada pasif örnekleme yöntemiyle ölçümlerin yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Bayram "Bu çalışmada Akbük'ten başlayarak Saplı ada Didim merkez, Mavi şehir ve Taşburun mevkilerinde ölçümler yapıldı. Kullanılan ölçüm cihazlar ve yöntemler akredite olunmuş standart yöntemlerdir. Yapılan ölçümlerde genel olarak değerlendirildiğinde Didim ülkemizin en yerleşim yerlerinden birisi; ayrıca Kükürt dioksit, Azot dioksit, Karbon monoksit ve Ozon konsantrasyonu oldukça düşük olup, hem ülkemizin hem de AB ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen sınır değerlerinin altındadır."dediç.

Prof. Dr. Abdurrahman Bayram Didim'de önemli hava kaynak bulunmaması, yerleşimlerin denize paralel olması ile sürekli esen rüzgarların kirlilik oluşumunu engellediğini belirterek yazın nüfusunun artmasına rağmen hava kalitesinin bozulmadığını söyledi ve "Didim temiz havaya sahip turizm bölgesi özelliğini korumaktadır."dedi.

Bilgilendirmenin sonundan TGC Başkanı Karaca ve AGC Başkanı Şener, Başkan Atabay'a teşekkür plaketi verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temiz Didim Havası Gazetecilere Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement