Temizliği tescilli Tekirdağ plajlarında "bayram" hareketliliği - Son Dakika
Güncel

Temizliği tescilli Tekirdağ plajlarında "bayram" hareketliliği

Bayram tatili boyunca binlerce turist 7 "mavi bayraklı" plajı bulunan Tekirdağ'ı tercih etti.

09.06.2019 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MESUT KARADUMAN - Bayram tatili boyunca binlerce turist 7 "mavi bayraklı" plajı bulunan Tekirdağ'ı tercih etti.

Tekirdağ'da, "mavi bayrağa" sahip, Altınova, Atatürk Parkı, Marmara Evleri, Mürefte halk plajlarıyla ve Şarköy ilçesindeki 3 halk plajı tatilcilerin bayram tatili boyunca gözdesi oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra ekstrem sporları ile kamp ve karavan turizmini tercih edenlerin ilgisini çeken Tekirdağ'ın, bayram tatilinde sezonun en yoğun günlerini yaşadığını söyledi.

Albayrak, Tekirdağ'ın, Marmara Denizi'nin mavisiyle göze, yöresel lezzetlerle de tatilcilerin damaklarına hitap ettiğini ifade ederek, "Bayram tatilinin 9 gün olması turizmde hareketlik yaşanmasına neden oldu. Tekirdağ'da turizm de yaşanan bu hareketlilikten nasibini aldı. Özellikle Şarköy, Marmaraereğlisi ilçeleri ile Sultanköy, Hoşköy ve Uçmakdere mahallelerinde yoğunluk yaşandı. 30 bin nüfusu olan Şarköy'ün nüfusu tatilde 300 bine çıktı. Marmaraereğlisi'nin de aynı şekilde nüfusu arttı." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, turizmde yaşanan hareketliliğin herkesi memnun ettiğini dile getirerek Tekirdağ'da 3 ay olan yaz sezonunu 5 aya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi de bayram tatilinde yerli ve yabancı çok sayıda turistin Tekirdağ'ı tercih ettiği aktardı.

Çebi, bayram tatilinin sezonun güzel döneme denk geldiğini ve bunun da turizmcinin yüzünü güldürdüğünü belirten Çebi, "Tatil boyunca özellikle Şarköy, Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa ilçelerinde yoğunluk yaşandı. Tatilciler özellikle mavi bayraklı plajları tercih etti. Otellerimizin doluluk seviyesi gayet iyiydi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Temizliği tescilli Tekirdağ plajlarında 'bayram' hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement