Temizlik Ürünleri Çocukların Sağlığını Nasıl Etkiliyor? - Son Dakika
Kadın

Temizlik Ürünleri Çocukların Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Temizlik Ürünleri Çocukların Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

757 bebeğin incelendiği araştırmada, evde kullanılan temizlik ürünlerinin çocukların bağırsak florasını nasıl etkilediği araştırıldı. İşte çarpıcı sonuçlar...

20.09.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayrıntıları Kanada Tıp Derneği Dergisi CMAJ'da yayımlanan araştırma çerçevesinde 3-4 aylık 757 bebeğin bağırsak floralarının, evde dezenfektan, deterjan ve çevre dostu temizlik ürünlerinden ne ölçüde etkilendiği incelendi.

Daha sonra çocukların 1 ila 3 yaşlarındaki kiloları değerlendirildi.

Araştırmada, bebeklerin bağırsak florasındaki değişim ile en fazla yüzey temizleyicileri gibi dezenfektanların sık kullanımı arasında ilişki gözlendiği, bu ürünlerin sık kullanıldığı evlerdeki bebeklerin bağırsaklarında Haemofil ve Klostridyum bakterilerinin seviyelerinin düştüğü, Lachnospiraceae'in yükseldiği belirtildi.

Yoğun dezenfektan kullanımına dikkat

Dezenfektanlarla Lachnospiraceae bakterisinin artışındaki bu ilişki, bakteri ile deterjan ve çevre dostu temizlik ürünleri arasında gözlemlenmedi.

Bebekler 3 yaşına geldiğinde vücut kitle indekslerinin, yoğun dezenfektan kullanılmayan evlerdeki akranlarından daha yüksek olduğu tespit edildi.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Temizlik Ürünleri Çocukların Sağlığını Nasıl Etkiliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı
    12:21 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticiler, Gazze'deki bebekler için 10 bin zıbın takımı üretti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, takımların Mersin üzerinden Gazze'ye gönderileceğini belirtti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Çalışma İstasyonlarına Yeni Alanlar Ekliyor
    10:40 Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Çalışma İstasyonlarına Yeni Alanlar Ekliyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Metro İstasyonu'nda hizmete açtığı Öğrenci Çalışma İstasyonları'na yeni alanlar ekliyor. YHT Gar, Meteoroloji ve Kolej İstasyonları'nda 3 yeni çalışma alanı hizmete açıldı.

  • Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su Hayal Garip, eski sevgilisi tarafından şiddete maruz kaldığını açıkladı
    09:51 Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su Hayal Garip, eski sevgilisi tarafından şiddete maruz kaldığını açıkladı

    Çocuklar Duymasın dizisinde Duygu rolünü oynayan Hayal Garip, eski sevgilisi Serkan K.'dan şiddet gördüğünü itiraf etti. 2 çocuk annesi oyuncu, "Hakaret, iftira ve dayak. Aylar süren döngüden güç bela çıktım. Bugün davamız var" dedi.

  • Bozkurt'ta Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Açıldı
    16:28 Bozkurt'ta Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Açıldı

    Bozkurt Belediye Başkanı Bilsen Çelik, Bozkurt'ta kadına yönelik yatırımların devam ettiğini belirterek, Bozkurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi binasının açılışını gerçekleştirdi.

  • Mahmut Tuncer'in kızı Gizem Tuncer: Yanımda çulsuz birini istemem
    15:30 Mahmut Tuncer'in kızı Gizem Tuncer: Yanımda çulsuz birini istemem

    Mahmut Tuncer'in kızı Gizem Tuncer, Haberler.com stüdyosunda yaptığı açıklamada, hayatına girecek erkeğin ekonomik durumunun kendisine denk olması gerektiğini söyledi. Gizem Tuncer, "Zengin biri gelip kendi cebine para koyamaz, herkes kendine yetebilmeli" dedi.

  • Yalova Belediyesi, okuma yazma kurslarına katılan kadınlardan bilgisayar kursu talebi aldı
    12:01 Yalova Belediyesi, okuma yazma kurslarına katılan kadınlardan bilgisayar kursu talebi aldı

    Yalova Belediyesi tarafından açılan kurslara katılan 50 kadın, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yazdıkları mektuplarla bilgisayar kursu talebinde bulundu. Yalova genelinde açılan kurslara yoğun ilgi gösteren kadınlar, çeşitli alanlarda eğitim alarak önemli kazanımlar elde ediyor. Belediye Başkanı Tutuk, kadınların okuma yazma sorununu çözmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti ve taleplerini değerlendireceklerini söyledi.

  • Elazığ'da Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Kuaförlük Kursuna Katılıyor
    11:51 Elazığ'da Kadınlar Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Kuaförlük Kursuna Katılıyor

    Elazığ'da kendi iş yerini açmak veya başka bir yerde işe girerek aile ekonomilerine katkı sağlamak isteyen kadınlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kuaförlük kursunda eğitim görüyor. Kursiyerler, saç kesimi, makyaj, boya gibi birçok alanda eğitim alarak hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyor. Kurs sonunda milli eğitim onaylı belge alan kadınlar, kendi iş yerlerini açma veya ustalık sınavına girme hakkı kazanıyorlar.

  • Düzce'de Kooperatif Kuran Kadınlar Organik Sabunları Türkiye Geneline Satıyor
    11:21 Düzce'de Kooperatif Kuran Kadınlar Organik Sabunları Türkiye Geneline Satıyor

    Düzce'de kooperatif kuran girişimci kadınlar, yenilebilir yağları kullanarak ürettikleri organik sabunları, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok iline satıyor. Gölyaka ilçesinde ev hanımı, öğrenci ve arıcı 3 kadın, oyuncak, el işi ve bal mumu üretimindeki maharetlerini geliştirmek için 3 yıl önce kooperatifleşmeye karar verdi. Kadın girişimciler, ev hanımı 4 arkadaşlarının daha desteğini alarak 2021'de 7 ortaklı Gölyaka Kadın Kooperatifi'ni kurdu. Kovid-19 salgını döneminde insanların organik ürünlere yöneldiğini fark eden girişimciler, faaliyet alanlarına organik sabun üretimini de ekledi.


Advertisement