Son dakika... Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın davasında mütalaa - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika... Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın davasında mütalaa

Son dakika haber... Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın davasında mütalaa Arnavutköy'de yeni taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülen Tuğba Anlak'ın ölümüne ilişkin davada savcılık mütalaasını açıkladı.

06.11.2020 17:13  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın davasında mütalaa

İSTANBUL - Arnavutköy'de yeni taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürülen Tuğba Anlak'ın ölümüne ilişkin davada savcılık mütalaasını açıkladı. Katil zanlısının müebbet hapsini talep eden savcılık dava dosyasında yer alan 2 sanığın ise beraatini talep etti.

İstanbul Arnavutköy'de yeni taşınacağı evinde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşıyla aralarında çıkan tartışmada başından vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tuğba Anlak'ın ölümüne ilişkin 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Murat Uslu, Mustafa Ünver, Tuğba Anlak'ın ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, bir süredir gönül ilişkileri olan Tuğba Anlak ile Murat Uslu'nun 31 Temmuz 2019 tarihinde tartıştıklarını, arabasının kaputundan silah alan sanığın Anlak'ın olduğu eve pencereden girdiğini, sanık Mustafa Ünver'in ise diğer sanığın arkasından eve gittiğini kaydetti. Maktul Anlak'ın 6 yaşındaki kızını gezdirmesi için sanık Mustafa Ünver'e verdiğini belirten savcılık, sanık Murat Uslu'nun maktulun kafasına birkaç kez ateş ettiğini ve iki sanığın olay yerinden arabayla kaçtığını ifade etti.

Sanık Murat Uslu'nun maktulün kendisine 'adam değilsin' gibi sözler söylediğini ve silahın yanlışlıkla ateş aldığını ifade ettiğini hatırlatan savcılık, maktulün sözlerinin haksız tahrike neden olup olmayacağına dair beyan dışında bir delil olmadığını kaydetti. Mütalaada, sanığın silahının ateş etmeye hazır şekilde bulunması nedeniyle bayanlarına itibar edilmeyeceğini belirtti. Sanık Murat Uslu'nun 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapsini isteyen savcılık, diğer sanıklar Mustafa Ünver ve Pelin Altun hakkında ise 'kasten öldürme' suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Ünver'in tahliyesine karar verdi. Sanık Murat Uslu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, tarafların mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Tuğba Anlak'ın ablası Ümmüye Anlak ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkani Müjgan Tozbey Erden duruşma çıkışında yaptıkları açıklamada sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli Murat Uslu'nun 'kasten öldürme', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede diğer şüpheliler Mustafa Ünver ve Pelin Altun'un ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Son dakika... Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak\'ın davasında mütalaa
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika... Temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın davasında mütalaa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı
    14:21 Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı

    Esenyurt'ta iki kadın arasında çıkan tartışmaya bir kadının kocası da dahil olunca çift, anne kızı sokak ortasında dövdü. Olay anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Saldırgan karı koca gözaltına alındı.

  • Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı
    14:20 Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı

    Elazığ'da meydana gelen kazada, E.K. idaresindeki otomobil ile O.M. idaresindeki hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yan yatarken sürücüsü yaralandı. Yaralı, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.

  • Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    14:17 Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Kastamonu'da görevli Jandarma Uzman Çavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
    14:09 Kastamonu'da görevli Jandarma Uzman Çavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

    Kastamonu'da görevli Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa, görevi başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cenaze töreninin ardından memleketi Gaziantep'te defnedildi. Törene askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.

  • Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara Gülatan: DNA raporuna itiraz edeceğiz
    14:09 Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara Gülatan: DNA raporuna itiraz edeceğiz

    Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun ablası Dilara Gülatan, Uğur Dündar'a babalık davası açtı. Gülatan, davadan vazgeçmeyeceğini belirtti. Uğur Dündar ise Adli Tıp Kurumu'nun verdiği DNA raporuna göre Gülatan'ın kızı olmadığının tescillendiğini söyledi.


Advertisement