Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası

Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası

Türkiye Tenis Federeasyonu ve Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü tarafından düzenlenen "16 Yaş Türkiye Şampiyonası" Ağrı'da başladı

02.09.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federeasyonu ve Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü tarafından düzenlenen "16 Yaş Türkiye Şampiyonası" Ağrı'da başladı.

Lütfi Yiğenoğlu Stadı tenis kortlarında başlayan ve 70 sporcunun katıldığı şampiyona 6 Eylül Cuma günü sona erecek.

Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü Başkanı Kasım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak Türkiye Tenis Federasyonu bünyesinde Ağrı'da tenisin tabana yayılmasını ve tenis sporu aracılığıyla özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarına vesile olmaya çalıştıklarını belirtti.

Tenisin belki uzaktan zengin sporu olarak bilindiğini ancak Ağrı'da bu sporun fakir sporu olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Çünkü gençlerimiz gelip burada tenis oynayarak ve birilerine öğreterek, para kazanıyorlar. Tenis sporu, maddi imkanı kısıtlı olan birçok gencimize ekmek kapısı oldu burada. Amacımız, tenisi daha iyi yerlere ulaştırmaktır. Bunun için hem federasyonumuz hem de kulübümüz ciddi anlamda çalışmalar yapıyor. Ağrı'da ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenliyoruz. Bugün de 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası'nı düzenledik. Buraya gelen yerli ve yabancı sporcularımız, Ağrı'daki tarihi ve kültürel yerleri de geziyorlar aynı zamanda bu da şehrin ekonomisine büyük katkı sağlıyor." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement