Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası

Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası

Türkiye Tenis Federasyonu ile Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü tarafından düzenlenen, 16 Yaş Türkiye Şampiyonası sona erdi

06.09.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federasyonu ile Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü tarafından düzenlenen, 16 Yaş Türkiye Şampiyonası final müsabakasıyla sona erdi.

Lütfi Yiğenoğlu Stadı tenis kortlarında bir hafta süren şampiyona, tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler ve çift bayanlar kategorilerinde yapıldı.

Bugün oynanan final müsabakalarında, tek erkekler kategorisinde Ege Melih Azkara, tek bayanlarda da İrem Kaftan şampiyon oldu.

Çift erkeklerde ise Çağatay Sami Söke altın madalyanın sahibi olurken, çift bayanlarda Alara Şener ve Muazzez Demirci birinciliği paylaştı.

Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir, Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaadin Aslan, şampiyonada dereceye giren sporcu ve takımlara kupalarını verdi.

Tenis Kulübü Başkanı Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Ağrı'da dördüncüsü düzenlenen 16 Yaş Türkiye Şampiyonası'nın çok keyifli bir atmosferde geçtiğini belirterek, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sporcuları kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Şampiyonaya Türkiye genelinden toplam 70 sporcunun katıldığını anımsatan Kaya, "Türkiye Tenis Federasyonu ve kulübümüz tarafından Ağrı'da düzenlediğimiz şampiyonanın bugün final maçını yaptık. 7 gün süren maçta başka illerden gelen gençlerimiz hem Ağrı'yı görmüş oldular hem de güzel vakit geçirdiler" diye konuştu.

Müsabakaların başarılı geçtiğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Böyle bir organizasyonun Ağrı'da düzenlenmesi bizi ayrıca mutlu etti. Tenis branşı, Ağrı'da son yıllarda gerçekten önemli bir spor dalı haline geldi. Tenis alanında Güneydoğu illeri arasında Ağrı, lokomotif bir kent olma özelliğine sahip. Tenis alanında düzenlediğimiz hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlarla Ağrı'nın tenis alanında ne kadar etkin bir il olduğunu kanıtlıyoruz. Bundan sonraki en büyük arzumuz 50 bin dolarlık uluslararası bir turnuva düzenlemektir. Bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tenis: 16 Yaş Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement