Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural: "Sihirli Ellere Sahip Çıkmaya Çalışıyoruz Ama Çalıştıracak... - Son Dakika
Güncel

Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural: "Sihirli Ellere Sahip Çıkmaya Çalışıyoruz Ama Çalıştıracak...

Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural: "Sihirli Ellere Sahip Çıkmaya Çalışıyoruz Ama Çalıştıracak...

Ercan ATA, ANKARA-DHA Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, "Devlet bana 6 bin lira maaş veriyor.

19.09.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA, ANKARA-DHA

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, "Devlet bana 6 bin lira maaş veriyor. 'Gelin 5 bin liraya milli takıma hoca alayım' diyorum. Bir Allah'ın kulu gelmiyor. Nereden buluyorsunuz bu parayı, hani açtınız ?" diyerek yüksek rakam isteyen antrenörlere serzenişte bulundu.

2012 yılından bu yana Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığını yürüten Osman Tural, tenisin Türkiye'deki geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü yapan Tural, Türkiye'de yetişmiş tenis antrenörü bulunmamasına dikkat çekti. Yeni projeleri konusunda da bilgi veren Tural, Türkiye'de federasyona bakış açısından kulüplerin durumuna kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı.

12-14 yaş grubu Türk tenisçilerin çok başarılı olduğunu belirten Tural, "Ama bu çocukları tenisin içinde tutmak zor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın içerisinde tenisin yer aldığı, olimpiyat merkezleri projesiyle bunu aşacağımıza inanıyorum. Trabzon'da ve Mersin'de başladık, Batman'daki tesis yeni bitti. Yetenekli çocukları toplayıp okulları da orada olacak şekilde bir mekanizma üretmemiz lazım" dedi.

"FEDERASYON OLARAK SİHİRLİ ELLERE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Tenisin diğer sporlardan çok farklı olduğunu anlatan Tural, "Ayrıca olimpiyat merkezlerine spor okulları koysak bile çocuğu orada tutamıyoruz. Çocuk her hafta bir turnuvada oynamak zorunda. Dolayısıyla örgün eğitimle tenisi bir arada yürütme şansı yok. Sporcuyu okul yetiştirmez. Ben de 'Yetiştiririm' diyemem. Sporcu bir şekilde alttan yetişiyor. Federasyon olarak sihirli ellere sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Tural, birçok federasyonda "günü kurtarmak" adına faaliyetler yürütüldüğünü, ileriye dönük çalışmalar yapılmadığından yakındı.

"DEVLETİN KAYNAK AKTARDIĞI YERE SPORCU YETİŞTİRME ZORUNLULUĞU GETİRECEĞİM"

Devletin kaynak aktardığı yere sporcu yetiştirme zorunluluğu getirilmesin gerekli olduğunu açıklayan Tural, "Zorunluluk olmadığı zaman kimse onay vermiyor. Her yer olmuş 'sosyal kulüp'. Ben bunu söyleyince yanlış anlaşılıyorum. Seçim kaygısı taşımamalı başkanlar. Eğri veya doğru spor politikası oluşturmamız gerekiyor" dedi.

"TENİSTE ANTRENÖR YOK DENECEK KADAR AZ"

Zaman zaman katıldığı tenis turnuvalarında başarılarıyla dikkat çeken Tural, teniste yetişmiş antrenörün yok denecek kadar az olduğundan yakındı. Tural, "Hoca bulamıyoruz. Gelin 5 bin liraya milli takıma hoca alayım' diyorum. Bir Allah'ın kulu gelmiyor. İnsanlara asgari şartları hazırlıyorum. 5 bin lira maaş vereceğimi söylüyorum ama buna rağmen hocalık yapacak adam gelmiyor. Zamanında sınavsız mınavsız belge vermişler. Tenis topuna vurmayanlar antrenör oluyor. Diploma hakları vardı, onları değiştirdik ama veryansın ettiler" ifadelerini kullandı.

"BENDEN PARANIN DIŞINDA BİR ŞEY İSTEYEN KULÜPLERİMİZ OLMALI ARTIK

"Türkiye'de federasyon algısı bana göre yanlış algılanıyor. Devletten aldığımızı alıyoruz, sporcuyla kulüpleri yönetiyoruz" diye konuşan Tural, "federasyon algısı bu şekilde olmamalı. Federasyonların alt yapısı olur, kulüpler olur, onların temsilcisi olur. Paranın dışında bir şey isteyen kulüplerimiz olmalı artık. Başarı istiyorsak daha çok çalışarak, Türk sporuna artık sahip çıkmalı ve sahiplenmeliyiz"diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural: 'Sihirli Ellere Sahip Çıkmaya Çalışıyoruz Ama Çalıştıracak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.


Advertisement