Teniste Doğu Ligi Heyecanı Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Teniste Doğu Ligi Heyecanı Sona Erdi

Teniste Doğu Ligi Heyecanı Sona Erdi

Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2012’de hayata geçirdiği Spor Toto Doğu Ligi’nde altıncı yıl heyecanı 18-23 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da yaşandı.

24.08.2017 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2012'de hayata geçirdiği Spor Toto Doğu Ligi'nde altıncı yıl heyecanı 18-23 Ağustos tarihleri arasında Erzurum'da yaşandı.

Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2012'de hayata geçirdiği Doğu Ligi'nin altıncı buluşması tamamlandı. Bu yıl Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen organizasyonda takım ve ferdi müsabakalarda 2017'nin şampiyonları belli oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpyat Parkı'nda düzenlenen Doğu Ligi'nin kadınlar takım finalinde Diyarbakır Amida Akademi Gençlik ve Spor Kulübü'nü mağlup eden 1966 Malatya Gençlik ve Spor Kulübü ipi göğüsledi. Üçüncülüğü ise Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü elde etti.

Erkekler takım finalinde ise Şanlıurfa Tenis ve Kano Spor Kulübü'nü yenmeyi başaran Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü kürsünün ilk sırasını alırken, Diyarbakır Amida Akademi Gençlik ve Spor Kulübü de üçüncü oldu.

Bu yıl ilk kez ferdi müsabakaların da yapıldığı Doğu Ligi'nde kadınlarda şampiyon Ayşe Erkuş olurken, erkeklerde Hasan Dağ'ın üstünlüğü vardı.

Cengiz Durmuş: "Herkese teşekkür ediyorum"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2017 Doğu Ligi'nin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sporcuların korta indiği organizasyonun amacına ulaşmaya devam ettiğini belirterek, "2012 yılında Ağrı'da başlattığımız organizasyonun Erzurum'da düzenlediğimiz altıncısında sporcu sayısının yaklaşık yüzde 270 gibi oranda arttığını gördük. Federasyon olarak tenis sporunun Türkiye'nin her yerinde oynanması hedefiyle çıktığımız bu yolda aldığımız geri dönüşler, heyecanımızı ve gücümüzü daima taze tutuyor. Bu vesileyle, Erzurum'da mücadele eden tüm sporcu kardeşlerime, görev yapan antrenörler ve hakemler başta olmak üzere destek veren tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Doğu Ligi'nde alınan sonuçlar şöyle:

Ferdi kategorisi

Kadınlar

1- Ayşe Erkuş

2- Nilüfer Ekin Özer

3- Feray Dayan

Erkekler

1- Hasan Dağ

2- Sabahattin Alökmen

3- Güven Tekgiyik

Takım sonuçları

Kadınlar

1- 1966 Malatya Gençlik ve Spor Kulübü

2- Diyarbakır Amida Akademi Gençlik ve Spor Kulübü

3- Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü

Erkekler

1- Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü

2- Şanlıurfa Tenis ve Kano Spor Kulübü

3- Diyarbakır Amida Akademi Gençlik ve Spor Kulübü - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Teniste Doğu Ligi Heyecanı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement