Teniste Muhteşem Coşku - Son Dakika
Güncel

Teniste Muhteşem Coşku

Teniste Muhteşem Coşku

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI ULUÇ.

26.05.2011 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın TENİS TURNUVALARININ EN PRESTİJLİSİ WTA CHAMPIONSHIPS, 3 YIL BOYUNCA TÜRKİYE'DE DÜZENLENECEK

6 HAZİRAN'DAKİ LANSMAN GECESİNE DÜNYACA ÜNLÜ ÜÇ WTA YILDIZI, AZARENKA, JANKOVIC VE ZVONAREVA KATILACAK

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI ULUÇ: "ÜÇ YIL BOYUNCA BU PRESTİJLİ TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Tüm dünyada en önemli spor olaylarından biri haline gelen kadın tenis turnuvalarının en prestijlisi WTA Championships, 3 yıl boyunca Türkiye'de düzenlenecek. Dünya tenisinde kadınlarda sezon sonu turnuvası olan WTA Championships'in tanıtımıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, böylesine önemli bir turnuvanın kıtalararası bir köprü niteliği taşıyan İstanbul'da yapılmasından gurur duyduklarını söylediler.

TTF'DEN DESTEK ÇAğrıSI

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türkiye Tenis Fedarasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Türkiye Tenis Federasyonu Asbaşkanı ve Başkanvekili Cengiz Durmuş, turnuvanın tanıtımını yaparken, "Türkiye böyle bir organizasyonun ev sahibi olarak, 3 yıl boyunca manşetlerden inmeyecek" dediler. 25-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'un dünyanın en ünlü kadın tenisçilerini ağırlayacağını belirten yönetim kurulu üyeleri, tüm Türkiye'ye de "Dünyanın gözünün üzerimizde olacağı bu günlerde, tenis ve sporseverleri bu organizasyona destek vermeye çağırıyoruz" mesajını verdiler. Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek turnuvada, toplam 4 milyon 500 bin dolar ödül de dağıtılacak.

"SONA YAKLAŞTIK"

WTA Championships'in hazırlıklarında artık sona gelindiğini vurgulayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, "Geçtiğimiz üç yıl Doha'da yapılan organizasyonun bayrağını Ekim 2010'da Katar'dan devraldık. Üç yıl boyunca bu prestijli turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Çocuğumuz gibi gördüğümüz şampiyona için artık altı aydan kısa bir süre var, netleştirdiğimiz tabloda ufak ayrıntılar kaldı. İlk büyük organizasyonumuzu 6 Haziran'da tanıtım lansmanıyla yapıyoruz. Bu gecede dünyaca ünlü üç WTA yıldızı, Victoria Azarenka, Jelena Jankovic ve Vera Zvonareva bizlerle birlikte olacak" dedi.

"DEVLET BİZDEN YARDIMINI ESİRGEMEDİ"

Türkiye Tenis Fedarasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve PTT Genel Müdürü Osman Tural da, bu organizasyon için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün büyük katkıda bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta Spor Bakanım Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürüm Yunus Akgül olmak üzere tüm yetkililere de teşekkür etmek istiyorum. Onların büyük katkılarıyla WTA Championships'i ülkemize kazandırdık. Spor-Toto Teşkilatı da her daim yanımızdaydı. Yıl boyunca 4. 9 milyon kişi turnuvaları yerinde izlerken, bu rakamın çok daha fazlası televizyonları başında mücadeleleri takip ediyor. "

"TÜRK GENÇLERİNİ TENİSE KAZANDIRACAĞIZ"

Kıtaların birleştiği bu eşsiz şehirde yapılacak olan organizasyona tüm tenisseverleri beklediklerini de belirten Tural, "Tabii federasyon olarak misyonumuz tenise ilgili halkımız dışında herkesin WTA Championships'te yer alması yönünde. Bu amaçla da okullarla ve üniversiteler başta olmak üzere bir çok kurumla ortak çalışma yürütüyoruz. WTA Championships'i ülkemizi kazandırırken amacımız gelir kazanmak değil, Türk gençlerini tenise kazandırmaktı" dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Asbaşkanı ve Başkanvekili Cengiz Durmuş da turnuvaya gelecek dünya yıldızlarının önemini vurguladı. Durmuş, "WTA Championships, sizlerin de bildiği gibi teklerde en iyi sekiz, çiftlerde de en iyi dört takımı bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl da turnuvayı Belçikalı Kim Clijsters, finalde Caroline Woznaicki'yi yenerek kazanmıştı. Serena Williams, Steffi Graf, Martina Hingis gibi tenisin yaşayan efsaneleri de bu turnuvanın geçmiş şampiyonları arasında bulunuyor" dedi.

Dünya tenisinde kadınlarda sezon sonu turnuvası olan WTA Championships, 2011 ile 2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacak. Teklerde kortların en başarılı 8 kadın tenisçinin çiftlerde de en iyi dört takımın kozlarını paylaşacağı turnuva, dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirecek.

Tenisseverlerin yakından takip ettiği şampiyona, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişiyi ekran başına çekecek. 25-30 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek turnuvada, toplam 4 milyon 500 bin dolar ödül de dağıtılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teniste Muhteşem Coşku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement