Teog Birincileri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Teog Birincileri Ödüllendirildi

Teog Birincileri Ödüllendirildi

Muş’un Hasköy ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarında birinci olan ve 110 net üzeri yapan öğrenciler, Hasköy Kaymakamlığı, Hasköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan hediyelerle ödüllendirildi.

06.06.2017 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Hasköy ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarında birinci olan ve 110 net üzeri yapan öğrenciler, Hasköy Kaymakamlığı, Hasköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan hediyelerle ödüllendirildi.

TEOG sınavında birinci olan ve 110 net üzeri yapan öğrenciler için Hasköy Kaymakamlığında hediye dağıtım töreni düzenlendi. Öğrenci, veli ve öğretmenleri makamında kabul eden Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, burada öğrencilere gelecek planlamaları hakkında tavsiyelerde bulunarak, gelecek nesillerin de ufuklarını açtıklarını söyledi. Buradaki sohbetin ardından kaymakamlık önünde hazırlanan bilgisayar, bisiklet ve çeşitli hediyelerin dağıtımına geçildi. Öğrencilere hediyelerini takdim eden Kaymamak Ahmet Özkan ve Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, öğrencilerin mutluluklarına ortak oldular.

Sınavdaki başarısını ve aldığı hediyeden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden TEOG Türkiye birincisi Zeynep Dinçer, ülkesine hizmet etmek için iyi bir Fen lisesine gidip iyi bir doktor olmak istediğini söyledi. TEOG sınavına düzenli olarak çalıştığını belirten Dinçer, "Öğretmenlerimin desteği ile derslerimde düzenli bir çalışmam oldu. Gelecek nesillerin de bu sınav için çok çalışmaları gerekiyor. Eğer düzenli olarak çalışırlarsa onlarında başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Kaymakam Ahmet Özkan ise, ülkenin geleceği gençlerin bu eğitim neticesinde idealleri olan mesleklere en iyi şekilde hazırlanıp, en güvenilir şekilde adım atacaklarını söyledi. Bu şekilde ülkenin en iyi şekilde kalkınmasına katkının sağlanacağını ifade den Kaymakam Özkan, "Eğitim demek ekonomik kalkınma demek, eğitim demek bütün ülkenin sıkıntıları olan her ne olursa olsun onların çözümündeki yapı taşıdır. Eğitimli bireylerin ülkesine, kendisine ve çevresine kattığı artı değerler burada saymakla bitmez. Ama şu da var ki eğitimsiz bir insanın vereceği zararı da her geçen gün görmekteyiz. Şu anda Ramazan ayındayız. Bu vesileyle İslam dininin sahibi olan bizler, dinimizin ilk emri olan 'oku', yani (eğitimini al) Müslümanlık eğitimli insanlara ilk emirlerle beraber geliyor" dedi.

"Kız çocukları cahillikle eğitimden uzak tutuldu"

Müslümanlığın yanlış yorumlanarak kız çocuklarının eğitimden uzak tutulduğunun altını çizen Kaymakam Özkan, "Biz çoğu zaman Müslümanlığı yanlış yorumlayarak kız çocuklarımızı eğitim öğretmenden uzak tuttuk. Yanlış ve cahillikle oldu. Bu şekilde de şunu bekledik; onlar, evlerinde sanki daha fazla katkıda bulunacaklarmış gibi yanlış anlatmalarla bunlar yıllardan beri devam etti. Ama bugün görüyoruz ki 10 tane başarılı olan çocuğumuzun 9'u kız çocuğumuz. Demek ki bizim eğitimimizdeki en büyük eksiklerimizde bu fırsat eşitliğini onlara sağlayamamamızdı. Burada velilerimizin aydınlanması, bu çocuklarımızın aydınlanması demek; gelecek nesillerimizin de aydınlanması olacak. İnşallah da bu şekilde ülkemize ve kendilerine çok büyük katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Terör örgütü eğitimsiz insanları kandırıyor"

Terör örgütünün kullandığı en büyük silahın eğitimsiz insanları kandırmak olduğunu ifade eden Kaymakam Özkan, "Onlara farklı vaatlerde bulunuluyor. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki dağda kalan teröristin en fazla yaşam ömrü 3 senedir. Bunlar, eğitimsiz insanları çok rahatlıkla kandırıp onlara vaat ettikleri şeyin sadece ölüm olduğu, onlara zulüm yaşattıklarını bir kez daha söylemek istiyorum. Ama eğitimli olan insan düşünce özgürlüğü şeklinde istediğini istediği şekilde söyleyebilsin, eğitimini alsın, savunduğu değerler vatanı, milleti için olsun ve bu şekilde de bu terör belasının buradan silinmesinin sağlanması lazım. Yani terör örgütleri de bundan çok üzüntü duyuyorlar. Bu gençlerimiz okudukça, eğitim aldıkça, ülkelerine eğitim alarak katkıda bulundukça onların amaçları tamamen boşta kalıyor bu da onları ziyadesiyle rahatsız ediyor. Rahatsız olsunlar ama biz bu çocuklarımıza devam edeceğiz, onların kardeşleri de onları örnek alacaklar ve daha çok çalışacaklar. Bu çıtayı yükselttiler onlara teşekkür ediyorum. Bu çıtanın devamını sağlayacak diğer öğretmen, öğrencilere de bu bir ufuk oldu onu aşmak içinde gayretler devam edecek. Burada bu hediyelerin alınmasına katkısı olan Belediye Başkanımız Mürsel Özen'e ve Milli Eğitim Müdürlüğü personellerimize, ailelerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ise, kız öğrencilerin Türkiye'de yıllardır ifade edilen bir algıyı da ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, "Düne kadar bu ülkede kız öğrencilerin okullara gönderilmediği, okutulmadığı bir dönemden bugün Allah'a şükürler olsun ki TEOG'da Türkiye birinciliği elde edilen döneme gelindi. Türkiye genelinde olduğu gibi bizim Muş ilimizde ve Hasköy ilçemizde kız çocuklarımız en büyük başarıyı göstermişlerdir. Zor şartlar altında, imkansızlıklara rağmen bu başarıyı sağlayan öğrencilerimizin hepsini canı gönülden kutluyorum. İnşallah ülkemiz geliştikçe nesillerimizde daha aydın, daha düşünceli yarınlara gidecektir. İnşallah Kaymakamımız Ahmet Özkan Beyle organize ettiğimiz bu program gençlerimizi motive eder diye düşünüyorum. Eminim ki bu tür faaliyet ve çalışmalar başarıyı da beraberinde getirecektir" şeklinde konuştu.

Programa, Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, öğretmen, öğrenci ve aileler katıldı.

Düzenlenen program, toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teog Birincileri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement