Teog, Öğretmenlerin Başarısını da Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Teog, Öğretmenlerin Başarısını da Ortaya Çıkardı

TEOG, öğretmenlerin başarısını da ortaya çıkardı TEOG'da 17 birincinin çıktığı Tunceli'de öğrencilerin başarısı kadar, öğretmenlerin başarısını da ortaya çıkardıTUNCELİ - Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavlarında Tunceli genelinde olduğu gibi Çemişgezek ilçesinin başarısı da...

02.06.2017 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEOG, öğretmenlerin başarısını da ortaya çıkardı

TEOG'da 17 birincinin çıktığı Tunceli'de öğrencilerin başarısı kadar, öğretmenlerin başarısını da ortaya çıkardı

TUNCELİ - Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavlarında Tunceli genelinde olduğu gibi Çemişgezek ilçesinin başarısı da dikkatten kaçmıyor. Sınav öğrenciler kadar, öğretmenlerin de başarısını ortaya çıkardı.

TEOG'de Tunceli genelinde 17, Çemişgezek ilçesinde ise 3 öğrenci birinci olurken, çok sayıda öğrenci de 100'ün üzerinde yaptığı netle başarılı oldu.

İstiklal Ortaokulu'nun Müdür Yardımcısı ve Fen Bilgisi öğretmeni Veysel Karani Gül, mesai saatleri dışında da zaman zaman öğrencileri evlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, "Sadece benim görev yaptığım okulumda 2 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yanıtladı. 1 yanlış yapan çok sayıda öğrencimiz var. Buradaki başarı tesadüf değil, ilçemiz kaymakamının, okul yönetiminin, öğretmenlerin ve velilerin büyük bir emeği vardır" dedi.

Fen Bilgisi öğretmenlerinden Berivan Karael ise, "Çemişgezek'teki bu başarının sebebini ailelerin bilinçli olmasına bağlıyorum. Aynı zamanda çocuklarında içinde olan bir şey. Burada öğrencilerimiz bilinçli, sorumluluk sahibi. Başarı için çabalayan öğrenciler. Çocuklar başarılarıyla birlikte saygılılar, terbiyeliler, öğretmene özellikle çok saygı duyuyorlar. İlçedeki bu başarı bizleri çok mutlu ediyor, bizleri daha da istekli daha çok çaba göstermeye sevk ediyor" diye ifade etti.

Matematik öğretmenlerinden Efide Yürük de, başarıların hem kendilerini mutlu ettiğini, öğretmenliklerine de öğretmenlik kattıklarını aktardı.

"Okullar arasında tatlı bir rekabet var"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İzzet Demir, başarının tesadüf olmadığını belirterek, "Çemişgezek'te eğitimin başarısını her geçen yıl daha fazla yükseğe çıkarmaktayız. Çemişgezek halkı eğitime büyük önem veriyor. Okullarımız arasında da tatlı bir rekabet vardır. Hatta branş dersler bile bir biriyle yarışmaktadırlar. İlçemizin Kaymakamının eğitime büyük destekleri oldu. Sınava hazırlanan öğrencilerimize özellikle. Öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin emekleri çok fazla" diye konuştu.

Berdan 120 soruyu da doğru cevapladı

120 soru hepsini doğru cevaplayan çifti bir ailenin çocuğu olan Berdan Karataş, "Ben TEOG sınavında ful çektim. Beni bu çalışmaya iten şey ise ailemin olumsuz durumuydu. Ailemin maddi olumsuzluklarından dolayı baktım çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. Çok çalıştım ve başardım Zaten Çemişgezek ilçesi eğitim konusunda çok başarılı bir yer. Eğitimimizin alt yapısı yüksek. Öğrencilerde her şeyin farkında. Herkes burada kendisini çalışmaya adamış. Ailemiz, öğretmenlerimiz, ilçemizin kaymakamı, eğitim camiası ve herkes eğitime büyük önem, destek veriyor" dedi.

Sınavda bir yanlış yapan Aybala Metin ise, kendisinin başarısında ailesi ve öğretmeninin rolünün çok fazla olduğunu kaydetti.

Teog, Öğretmenlerin Başarısını da Ortaya Çıkardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teog, Öğretmenlerin Başarısını da Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement