Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri'nde Kursiyerlerin El Emeği Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yaşam

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri'nde Kursiyerlerin El Emeği Sergisi Açıldı

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri\'nde Kursiyerlerin El Emeği Sergisi Açıldı

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri'nde düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerlerin el emeklerinin yer aldığı 2022-2023 yıl sonu sergisi açıldı. Konuşmasında kadınları destekleyeceklerini vurgulayan Başkan Ahmet Ataç, seçimde oy kullanmaya davet etti.

26.05.2023 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri kursiyerlerinin hazırladığı ürünlerin yer aldığı 2022-2023 yıl sonu sergisi beğeni topladı. Açılışta konuşan Başkan Ahmet Ataç, "Her zaman siz kadınları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri'nde düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerlerin el emeklerinin yer aldığı 2022-2023 yıl sonu sergisi açıldı.

Tepebaşı Belde Evleri'nde ve Deneyimli Kafelerde ahşap boyama, çini boyama, giyim, takı tasarımı gibi birçok branştaki kurslardan eğitim alan 5 bin 155 kursiyer, el emeklerini düzenlenen sergide beğeniye sundu.

Hanımeli Sokak'ta yoğun katılımla gerçekleşen sergi açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Belde Evlerimizin ilkini 2001 yılında Fevzi Çakmak'ta açmıştık. Biz belediyeciliğe 'Merkeze değil, herkese hizmet' ilkesi ile bakıyoruz.  Bir aile sıcaklığının yaşandığı Belde Evleri, kadınlarımızın kendi evidir. Bu projeyi, gününü evde geçiren Eskişehirli kadınların evlerinden çıkarak sosyalleşmesi ve kendisini geliştirmesi gerektiği fikrinden hareketle hayata geçirdik. Bugün Belde Evleri'mizde eğitim gören ve üreten birçok kadın ekonomilerine katkı sağlıyor. Şu an bulunduğumuz Hanımeli Sokağı'nı sizin evlerinize, ekonomilerinize katkı sunmanız için hizmete açtık. Burada kadınlarımız yıl boyunca öğrenerek ürettikleri eserlerini, el emeklerini ve göz nurlarını görücüye çıkardı. Kendilerini tebrik ediyorum. Umuyorum her şey onlar için daha da güzel olacak. Biz emekçi kadınlarımızın her zaman arkasındayız, her zaman sizleri desteklemeye devam edeceğiz"  dedi.

"SİZLERE GÜVENİYORUM"

Herkesi 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde oy kullanmaya davet eden Başkan Ataç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hanımlar önce oyumuzu kullanacağız. Oyunu kullanmayanları sandığa götüreceğiz. Türkiye'de 8 milyona yakın oy kullanılmamış. Bu seçim çok önemli. Demokrasi ile otokrasinin yarışı olacak. Eğer hürriyetten yanaysanız 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz. Bu seçim ülke için çok önemli ama başta sizin için önemli. Kadın haklarını hiçe sayan insanlar ve bunu açık açık söylediler. İstanbul Sözleşmesi'ni hem getirdiler sonra kaldırdılar. Yeniden Refah Parti ile Hüda-Par 6284 sayılı yasayı kaldırmak istiyor. Bu tamamen kadın hakları üzerine kurulmuş yasadır. Buna çok dikkat edelim. Bu yasa sizler için çok önemli sizler de bizim için çok önemlisiniz. Çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini çok iyi tayin etmemiz gerekiyor. İkinci seçimde hiç endişem yok, hedefimiz oyumuzu arttırmak. Ben size sonuna kadar size güveniyorum."

Hanımeli Sokak'ta binlerce el emeğinin yer aldığı sergi, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'ye kadar gezilebilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri'nde Kursiyerlerin El Emeği Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement