Tepebaşı modeli Konak'ta uygulanacak - Son Dakika
Yaşam

Tepebaşı modeli Konak'ta uygulanacak

Tepebaşı modeli Konak\'ta uygulanacak

Tepebaşı Belediyesi'ni ziyaret eden İzmir Konak Belediyesi yetkilileri, atık yönetim uygulamalarını yerinde inceledi.

08.07.2021 12:35  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'ni ziyaret eden İzmir Konak Belediyesi yetkilileri, atık yönetim uygulamalarını yerinde inceledi. Konak Belediyesi, Tepebaşı'nın geri dönüşüm modeli ile birlikte, sokak toplayıcılarını tek çatı altında birleştiren GESİKOOP projesini İzmir'de hayata geçirecek.

Tepebaşı Belediyesi hayata geçirdiği proje ve çalışmalar ile Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Son olarak İzmir Konak Belediyesi, Tepebaşı'nın atık yönetimi çalışmalarını yerinde incelemek üzere kentimize geldi. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Feroğlu ve Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinden oluşan konuk heyet, Tepebaşı Belediyesi'nin atık yönetim modeli hakkında detaylı bilgiler aldı. Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelen Konak heyeti, dönüşüm tesislerini de inceleme şansı buldu.

Konuklar, Tepebaşı Belediyesi'nin ambalaj atıkları yönetim sistemi, GESİKOOP, iklim değişikliği uyum ve azaltım çalışmaları hakkında bilgiler alırken; Sukurusu Uygulama Merkezi, Yeryüzü Ekoloji Okulu, Muttalip Gazi Paşa Mahallesi'nde yer alan 1. sınıf atık getirme merkezi ile Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi'ni de yerinde gördü. Tepebaşı ziyareti kapsamında Feroğlu ve beraberindekiler, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ı da makamında ziyaret etti.

"Tüm belediyelere örnek"

Ziyarette Başkan Ataç'ı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik eden Feroğlu, " Eskişehir'e, Tepebaşı Belediyesi'nin geri dönüşüm ve kağıt toplayıcılarının kooperatifleştirildiği GESİKOOP projelerini incelemek için geldik. GESİKOOP zaten Türkiye'de uygulanan örnek bir çalışma ve Tepebaşı bu konuda tek belediye. Tepebaşı Belediyesi geri dönüşüm konusunda çok başarılı bir sistemi hayata geçirmiş ve bu sistem çok güzel biçimde işliyor. Bu çalışmalar tüm belediyelere örnek teşkil edecek nitelikte ve aynı sistemi İzmir'imizin Konak ilçesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sebeple Tepebaşı Belediyesi'nin misafiri olarak tesisleri ve çalışmaları inceledik. Bundan sonra da sıkı bir iş birliği gerçekleştirerek kağıt toplayıcılığı ve geri dönüşüm çalışmalarında koordineli olacağız. Başta Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere tüm Tepebaşı Belediyesi görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"Çalışmalarımızın yaygınlaşması çok güzel"

Misafirlerine ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Ataç da "Tepebaşı'nda atıkların en verimli şekilde değerlendirilmesi için çalışıyoruz ve bu konuda çok başarılı şekilde mesafe kat ettik. Artık Tepebaşı'nın atıklarını çöp torbalarına dönüştürebiliyoruz. Yurt içindeki belediyeler ile birlikte, Almanya, Belçika, İsrail gibi ülkelere bu torbalar ihraç ediliyor. Bu çok önemli, çevrecilik budur. Tepebaşı, ambalaj atıklarının geri dönüşümünde, neredeyse İngiltere'deki rakamlara yaklaştı. Türkiye'de zaten dönüşümdeki rakamlarımıza yaklaşabilen bir belediye yok. Bundan dolayı Tepebaşı Belediyemizin kararlılığı ve halkımızın da bilinçli hareket ediyor olması ile gurur duyuyoruz. Hem belediyemiz hem de ilçe olarak Sıfır Atık Belgesi almayı başararak öncü ilk kurum olmamız da bu başarının bir göstergesi. GESİKOOP'u kurarak da dezavantajlı grupları bir araya getirmek, onların kontrol altında ve düzenli, sağlığına dikkat ettikleri, çöpü karıştırarak değil, olanları toplayarak Türkiye ekonomisine daha sağlıklı şekilde katkı vermelerini sağladık. Bu çalışmaların örnek olması, yaygınlaşması çok güzel. İzmir Konak Belediyesi'nden gelen dostlarımızla da iş birliği yapıyor olmak mutluluk verici. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konak Belediyesi heyeti, incelemelerinin ardından Eskişehir'den ayrıldı. Konaklı misafirlere, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri eşlik etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tepebaşı modeli Konak'ta uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı
    15:39 Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı

    Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 çocuk dahil olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı Yapıldı
    14:53 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı Yapıldı

    Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına '6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı' yapıldı. Onikişubat ilçesi Akedaş İlkokulu, 6 Şubat Deprem Şehitlerinin isimlerini yaşatmak adına anıt çalışmasını tamamladı. Kahramanmaraş ve ilçelerinde toplam 258 eğitim camiasına mensup öğretmen ve eğitim çalışanı, 1962 öğrenci şehit oldu. Anıt çalışmasıyla birlikte '2220 Şehide 2220 Hatim' çalışması da gerçekleştirildi.

  • 14:50 "Ben Hz. Meryem" videosu ortalığı karıştırdı! Hedefteki isimden açıklama geldi: Gerçek değil, dava açıyorum

    Bir kadının şeyhliğini ilan ederek "Ben Hz. Meryem" yazılı videosu viral oldu. Videonun tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Kübra Acar isimli kadın, "Umre ziyaretimde çekilen görüntüler tanımadığım kişiler tarafından paylaşılmış. Yazılan yazı ve haberler gerçeği yansıtmıyor. Yasal süreç başlatılmıştır" dedi.

  • Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
    14:44 Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti

    Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, 'Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum' dedi. Yunusların kıyıya vurmasının sebepleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.

  • Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    14:35 Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya-Elazığ Karayolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında tırın altına giren araçta bulunan bir kişi yaralandı. Kazada, kamyonun arkadan çarptığı otomobilin ardından gelen başka bir otomobil de zincirleme kaza meydana geldi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Trafik akışı kısa süreliğine kontrollü sağlanırken, yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı
    14:32 Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı

    2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin kent genelinde 14 spor tesisinde, 14 farklı branşta spor tutkunlarına yönelik spor okullarının 2'nci Bahar Dönemi kayıtları başladı.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.


Advertisement