Tepebaşında Coşkulu 29 Ekim Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Tepebaşında Coşkulu 29 Ekim Kutlaması

Tepebaşında Coşkulu 29 Ekim Kutlaması

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşık bin 500 kadının katılımıyla coşkuyla kutlandı.

29.10.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşık bin 500 kadının katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in 92. yılı kutlamaları nedeniyle Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere,CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, CHP Milletvekili Adayları Metin Tomsuk, Erdal Çakıcıer ve Erdal Caferoğlu, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri ile yaklaşık bin 500 kadın katıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç düzenlenen etkinlikle ilgili, "Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. Yılı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 19 Mayıs'ta yola çıktılar. Bu ülkede yaşıyorsak, minarelerimizde ezan okunuyorsa sadece ve sadece onların sayesinde" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve Laik Cumhuriyet sayesinde bugünlere kadar geldik diyerek sözlerine devam eden Ataç, "Anadolu toprağı üzerinde yaşamamızın çok önemli 3 tarihi var. 19 Mayıs 1919, 23 Nisan 1920 ve 29 Ekim 1923 tarihleri olmasaydı bugün Anadolu'da yaşayan bir halk olmayacaktı. Ankara'da bomba patladı, biz 5 bin kadınla Anıtkabir'e gittik. Eskişehir'in kadını hiçbir şeyden korkmaz. Atatürk, Avrupa ülkelerinden önce sizlere seçme ve seçilme hakkı verdi. Bakın, kadına ne kadar değer verdiği ortada. Hepimizin yolu açık olsun" diye konuştu.

Salonu dolduran kadınların ellerindeki Türk Bayrakları büyüleyici bir atmosfer oluşturdu. Eskişehir'in sevilen seslerinden Mesut Girgin'in seslendirdiği marşlara eşlik eden kadınlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Başkan Ataç ile paylaştı. Hep bir ağızdan söylenen 10. Yıl Marşı ile etkinlik son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşında Coşkulu 29 Ekim Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement