"Tepeli Kadınlar Meslek Ediniyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Tepeli Kadınlar Meslek Ediniyor" Projesi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde hazırlanan proje kapsamında Japon Büyükelçiliği ve İlçe Halk Eğitim Merkezince 10 yılda 800 kadının eğitim alıp istihdam edileceği meslek kursu açıldı Kaymakam Bakır: "Kadınlara eğitim vermekle kalmıyor, kazanılan becerinin ekonomiye dönüşmesi için de çaba sarf ediyoruz"

25.09.2013 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bismil ilçesinin Tepe beldesinde hazırlanan proje kapsamında Japon Büyükelçiliği ve İlçe Halk Eğitim Merkezince 10 yılda 800 kadının eğitim alıp istihdam edileceği meslek kursu açıldı.

Kursun açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kaymakam Vehbi Bakır, SODES kapsamında hazırlanan "Tepeli Kadınlar Meslek Ediniyor" projesi kapsamında Japon Büyükelçiliğinin hibe destekleri ile Bismil Halk Eğitim Merkezince açılan kursun hayırlı olmasını diledi.

Kursta özellikle dikiş ve giysi sanatının geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Bakır, bu tür projelerle eğitim verdikleri kadınların aile ekonomilerine de katkı sunmalarının hedeflendiğini belirtti.

Bakır, topyekün kalkınmanın bu şekilde olabileceğine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Kadınlara eğitim vermekle kalmıyor, kazanılan becerinin ekonomiye dönüşmesi için de çaba sarf ediyoruz. Bu mesleğin öğrenilmesi altın bir bilezik değerinde.

Bu kadınlar için gelecekte de sürdürülebilir bir meslek olabilir. Kadınlarımız ve genç kızlarımız bu mesleğin getirilerini gördüklerinde kursun önemini daha iyi anlayacaklardır."

Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi de beldede eskiden fırın olarak kullanılan bir yerin onarılarak Japon Büyükelçiliğinin hibe destekleri ile mesleki eğitim verilen bir atölyeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Kurs kapsamında tekstil makineleri alındığını ifade eden Çelebi, tekstil üretim atölyesine dönüşecek kursta her yıl 80 kadının hazır giyim sektöründe kalifiye eleman haline getirileceğini belirtti.

Çelebi, 10 yıllık projede 800 kadının ve engellinin istihdam edilebilir duruma getirilmesinin öngörüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu proje ile kadınlarımızın toplumsal ve ekonomik gelişiminde önemli bir adım atılacağına inanıyorum. Bu kurs meslek edinmek isteyen, herhangi bir geliri olmayan kadınların mesleki eğitim ve beceriye sahip olmaları, bireysel açıdan güçlenmeleri için açıldı. Daha önce pamuk toplamada çalışan ancak hasadın makine ile yapılması nedeniyle batıya göç eden kadınlarımızın çoğu tekstil sektöründe çalışmak için geri dönmeye başladı. Beldemizde tekstil sektörünün gelişeceğine inanıyorum."

Konuşmaların ardından Kaymakam Bakır, kursiyerlerle sohbet etti, usta öğretici Gökhan Çelebi'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Çelebi, kadınların kurs süresince dikiş makinesi kullanmayı, kalıp çıkarmayı, biçkiyi ve kendi tasarladıkları modelleri dikmeyi öğreneceğini söyledi.

Kaymakam Bakır ve Belediye Başkanı Çelebi, kursun açılışını gerçekleştirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tepeli Kadınlar Meslek Ediniyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement