"Tepenin Ardı"na Bosna'dan Ödül - Son Dakika
Güncel

"Tepenin Ardı"na Bosna'dan Ödül

"Tepenin Ardı"na Bosna\'dan Ödül

"Tepenin Ardı" filmi, Saraybosna Film Festivali'nde "Özel Jüri Ödülü"nün sahibi oldu.

15.07.2012 00:44  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en önemli film festivallerinden

"18. Saraybosna Film Festivali" kapsamında, bu sene "Saraybosna'nın Kalbi" ödülü için yarışan 3 Türk filminden biri olan ve Emin Alper'in yönetmenliğini yaptığı "Tepenin Ardı" filmi, "Özel Jüri Ödülü"ne layık görüldü.

Festivalin "Yarışma Bölümü"ne katılan 9 eser arasındaki "Tepenin Ardı" filminin yönetmeni Emin Alper, ödül seremonisinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Festivale katılmak çok güzel bir duygu. Saraybosna'yı çok sevdik. Bu festivalden ödülle dönmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu" dedi.

Saraybosna'da bulunmak ve festivale katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Alper, "Tepenin Ardı" filminin Berlin Film Festivali ve Saraybosna Film Festivali'nden sonra, Hindistan ve diğer festivallerde de gösterileceğini kaydetti.

Alper, Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl gösterilen filmlerin başarılı olduğunu da sözlerine ilave etti.

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen, 52 ülkeden 210 filmi yaklaşık 100 bin izleyiciyle buluşturan ve 32 ülkeden 800 basın mensubunun izlediği 18. Saraybosna Film Festivali, Halk Tiyatrosu'nda yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi.

Törene, ünlü İngiliz oyuncu Jeremy Irons, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan, festival organizatörü Mirsad Purivatra ile yerli ve yabancı çok sayıda sinemacı katıldı.

Ödüllerin üç farklı kategoride dağıtıldığı festivalde, "belgesel film" dalında gösterilen 23 film arasında ödülü, Romanyalı yönetmen İvana Mladenoviç'in

"Işıkları Kapat" adlı filmi aldı.

"Kısa metrajlı film" kategorisinde "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne, genç Kosovalı yönetmen Blerta Zekiri'nin "Geri Dönüş" filmi layık görüldü.

-Saraybosna'nın Kalbi'ni "Ailemizdeki Herkes" filmi aldı-

"Uzun Metrajlı Film" kategorisinde yer alan 9 sinema yapıtından, en iyi film olarak Romanyalı yönetmen Radu Jude'nin "Ailemizdeki Herkes" filmi seçildi. Bu film, 25 bin avroluk ödül ile festivalin sembolü olan

"Saraybosna'nın Kalbi"ni de kazandı.

En iyi kadın oyuncu dalında ise ödülü Bosna Hersekli Mariya Pikiç, festivalde gösterilen ünlü Boşnak yönetmen Aida Begiç'in "Çocuklar" filmindeki rolüyle aldı.

Festivalin en iyi erkek oyuncusu ise "Saraybosna'nın Kalbi"ni kazanan

"Durgunluk Caddesi" filminde rol alan ABD'de yaşayan Sırbistanlı oyuncu Uliks Fehmiu seçildi.

-"Saraybosna'nın Fahri Kalbi", 2 Oscarlı Branko Lustig'e verildi-

Saraybosna Film Festivali'nde geleneksel olarak verilen "Saraybosna'nın Fahri Kalbi" ödülü, 2 Oscar ödülün sahibi olan 80 yaşındaki Hırvatistanlı oyuncu Branko Lustig'e verildi.

Ödül töreninde konuşan Lustig, "Ben ve kalbim hep Saraybosna'da, Saraybosnalılar ile birliktedir. 80 yaşındayım, bu festivalde ödül alanların genç olduğunu görmek benim için bir mutluluk kaynağı oldu" diye konuştu.

Bugüne kadar " Kevin Spacey, Jeremy Irons, Mickey Rourke, Morgan Freeman, Brad Pitt, Angelina Jolie" gibi dünyaca ünlü oyuncuları ağırlayan 18. Saraybosna Film Festivali'nde Türkiye'den Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönetmenliğindeki

"Babamın Sesi", Emin Alper'in "Tepenin Ardı" ve Belmin Söylemez'in "Şimdiki Zaman" filmleri, "Saraybosna'nın Kalbi" ödülünü almak için yarışmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tepenin Ardı'na Bosna'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement