Tereddüt'e Frankfurt'tan 4 Ödül Birden! - Son Dakika
Kadın

Tereddüt'e Frankfurt'tan 4 Ödül Birden!

Tereddüt\'e Frankfurt\'tan 4 Ödül Birden!

Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt”ün ödül yolculuğu devam ediyor. En son, Berlin’de düzenlenen Around the World in 14 Film’in 2017 seçkisinde gösterilen “Tereddüt”, önceki gün sonra eren Frankfurt Türk Film Festivali’nden de En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü.

05.12.2017 07:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ustaoğlu, En İyi Film Ödülü'nü alırken "Bu ödülü yaşam hakkı elinden alınan çocuklara ve özelliklere kadınlara adıyorum" dedi. Yeşim Ustaoğlu 'nun ulusal ve uluslararası alanda eleştirmenlerden övgüler toplayan son filmi "Tereddüt" şimdi de, Almanya'nın Frankfurt kentinde 17. kez düzenlenen ve 2 Aralık'ta sonra eren Frankfurt Türk Film Festivali 'nden 4 ödülle birden döndü. Buket Alakuş, Hannes Karnick, Brigitte Strubel-Mattes, Claudia Prinz, Barbara Trotnow ve Mehmet Arif Özserin 'den oluşan jüri, "Albüm", "Babamın Kanatları", "Bana Git De", "Beginner", "Koca Dünya", "Müthiş Bir Film", "Rauf", "Rüzgarda Salınan Nilüfer" ve "Toz"un da aralarında olduğu 10 film arasından "Tereddüt" ü "En İyi Film" seçti. "Tereddüt" aynı zamanda "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" dallarında da Yeşim Ustaoğlu 'na Altın Elma Ödülü getirirken, filmin oyuncularından Ecem Uzun da En İyi Kadın Oyuncu seçildi. Ustaoğlu En İyi Film Ödülü'nü alırken "Bu ödülü yaşam hakkı elinden alınan çocuklara ve özelliklere kadınlara adıyorum" dedi. "Tereddüt" yılın en iyi 14 filmi arasındaydı! Bir hafta önce Berlin'de düzenlenen ve yılın en iyi 14 filmi ni buluşturan Around the World in 14 Film 'in 2017 seçkisi nde yer alan "Tereddüt", Mannheim Türk Filmleri Festivali 'nde En İyi Film Ödülü 'nü; Batum Uluslararası ArtHouse Film Festivali 'nden En İyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü 'nü; İstanbul Film Festivali 'nin Altın Lale Ulusal Yarışması'nda En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Müzik Ödülü 'nü; Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 'nden FIPRESCI Ödülü ile Genç Cadı Ödülü 'nü; Bilkent Sinefest 'ten En İyi Yönetmen Ödülü 'nü; Sofya Film Festivali 'nden Jüri Özel Ödülü 'nü; Uluslararası Kerala Film Festivali 'nden En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini; Uluslararası Hayfa Film Festivali 'nden de Jüri Özel Ödülü 'nü almış; Uluslararası Antalya Film Festivali 'nin Uluslararası Yarışma'sından ise En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, Ulusal Yarışma bölümünden de Film-Yön Derneği En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında ödüllerle dönmüştü.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Tereddüt'e Frankfurt'tan 4 Ödül Birden! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    18 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    18 Nis Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    18 Nis İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    18 Nis Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    18 Nis Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    18 Nis Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement