"Terim Gerçek İmparator" - Son Dakika
Spor

"Terim Gerçek İmparator"

"Terim Gerçek İmparator"

ÖZEL RÖPORTAJ.Ozan ŞİŞLİ ozans@sporx.com Tarik Hodzic sadece üç sezon giydiği Galatasaray forması altında kulübün efsaneleri arasına geçmiş bir isim.

03.01.2012 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZEL RÖPORTAJ: Ozan ŞİŞLİ

ozans@sporx.com

Tarik Hodzic sadece üç sezon giydiği Galatasaray forması altında kulübün efsaneleri arasına geçmiş bir isim. İlk yurt dışı deneyimi olan Belçika'da geçirdiği dönem sonrası Türkiye'ye gelen başarılı golcü, özellikle Fenerbahçe maçlarındaki performansı sayesinde takımının şampiyonluktan uzak kaldığı üç sezonda kişisel olarak hafızalarda önemli yer etmeyi başardı.

1983-84 sezonunda kaydettiği 16 golle 1. Lig'de gol kralı unvanına erişen ilk yabancı futbolcu olmayı başaran Boşnak oyuncu Galatasaray Kulübü'nün kendisi için düzenlediği organizasyon konusunda "Galatasaray dünyanın en büyük kulübü. Kupayı kazanalı 30 sene olmuş. Ama unutmamışlar, çağırıyorlar. Başka kulüp olsa, kimse aramaz" diyerek ne kadar sevindiğini belirtiyor. İşte Tarik Hodzic ile yaptığımız özel söyleşi:

"TANJU'NUN PREKAZİ'Sİ VARDI"

Türkiye'deki ilk yabancı gol kralı olmanız en ilgi çekici özelliğiniz. Ama bunun yanı sıra Metin Oktay ile Tanju Çolak arasındaki uzun dönemde gol krallığı tacını takan tek Galatasaraylı olmanız…

Metin Oktay'ın çok iyi bir futbolcu olduğunu duydum. Tanju da çok iyiydi. Ama o Prekazi ile oynama şansına sahipti. Benim oynadığım takımda orta sahada bu kalitede kimse yoktu! Mesela, eğer Türkiye'ye birlikte geldiğimiz, denendiğimiz hazırlık maçında birlikte oynadığımız Sead Susic (Saffet Susic'in ağabeyi), Belçika'ya dönmeye karar vermeyip Galatasaray'a imza atsaydı, felaket gol atardım. O zaman 4 sene üst üste kral olurdum. Forvet olarak gol atabilmek için iyi pas almanız lazım. Benim sadece Öner Kılıç ile aramda böyle bir bağlantı vardı. O ne zaman orta yaparsa ben o zaman golümü atıyordum. Takımın liberosu olan Fatih (Terim) Hoca'nın da gol krallığımda katkısı vardır. Topla orta sahaya doğru ilerleyip bana pas veriyordu.

Alp Yalman'ın yanı sıra Fatih Terim ile de özel bir ilişkiniz bulunmakta…

Fatih Hoca ile 30 senedir süren çok iyi bir arkadaşlığımız var. Milan'a gittiğinde bile her zaman telefonda konuşuyorduk. Üç gün önce arayıp ne zaman geleceğimi sordu. "Pazartesi" cevabını verince, "Niye pazartesi geliyorsun. Hemen atlayıp gelsene" dedi. Havaalanından özel şoförle aldırdı, Florya'da ağırladı, birlikte yemeğe gittik. Alp Yalman'ın da bendeki yeri ayrı. Ben hep "İki tane babam vardır" derim. İkincisi Alp Yalman.

"UNUTAMAM SENİ ŞARKISI AĞLATTI"

Başka görüştüğünüz isimler var mı?

O zamanki takım arkadaşlarımın hepsiyle aram iyidir. O dönemde yabancı oyuncu geldiğinde takım halinde cephe alıp pas vermemezlik yapılabiliyordu. Ama Galatasaray'da bütün takım benim gol atmamı istiyordu. ve tabii taraftar da. 9-2 kazandığımız Adana Demirspor maçında 2-0'dan sonra bütün tribünler "Hodzic gol gol gol" diye tezahürat yaptı. Gol kralı olduğumda da bütün stat "Unutamam seni" şarkısını söylediğinde ağlamıştım. O anı hep hatırlayacağım.

Fenerbahçe maçlarının golcüsü olarak Galatasaray'ın son yıllarda ezeli rakibi karşısında pek iyi sonuçlar alamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu döngü, sezonun ilk maçında elde edilen net galibiyetle kırıldı mı?

Evet Galatasaray son maçlarda Fenerbahçe'yi yenmekte zorlanıyordu ama son karşılaşmada çok iyi oynadılar. Ne de olsa takımın başına 'İmparator' geçti! Rijkaard şahane teknik direktördü, efendiydi ama Türk mantalitesini bilmiyordu. Disiplin konularında sıkıntı yaşadı. Hagi büyük futbolcuydu ama başarılı bir çalıştırıcı olamadı. Fatih Terim ise çok büyük bir hoca. İşi biliyor, tecrübesi de çok fazla.

"MİSİMOVİC GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYOR"

Bu sezon takımın durumunu nasıl görüyorsunuz?

Çok fazla yeni transfer yapıldı. Futbolcuların birbirine alışması için vakit gereklidir. Şimdiden iyi futbol sergileniyor olmasına şaşırdım. Bir sene sonra çok daha iyi olacaklardır.

Zvjezdan Misimovic'in Galatasaray'da tutunamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Misimovic, Almanya'da şahane futbol oynadı. Santrfor arkasında çok etkili bir isim. Günümüzde en önemli şey gol pası. O anlamda çok başarılı. Ama Galatasaray'da olmadı ne yazık ki. Şimdi basına "Galatasaray'a dönmek istiyorum. Para talep etmiyorum çünkü orada oynadığım dönemde hiçbir şey veremedim. Fatih Terim gibi büyük bir hocayla çalışmak istiyorum" diyormuş.

Tarık Hodzic, Bülent Tulun'un hediyeleri arasında olan Galatasaray armalı saati çok beğenerek hemen takmak istedi. Ali Sami Yen Stadı'nın maketi ise Saraybosna'daki 'Sur Galatasaray' lokantasının son dekor malzemesi olacak!

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Terim Gerçek İmparator' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement