Terim: Saracoğlu'daki Tezahürata Şaşırdım - Son Dakika
Spor

Terim: Saracoğlu'daki Tezahürata Şaşırdım

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, F.Bahçe-G.Saray derbisindeki 'İmparator Fatih Terim' tezahüratlarının kendisini şaşırttığını söyledi.

13.11.2013 15:28  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, Kuzey İrlanda ve Belarus maçları öncesinde özel açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Selçuk İnan'ı kadro almamasının sebebini, diğer oyuncuları görmek istemesi olduğunu söyledi. Terim, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"SELÇUK'U DİĞER ARKADAŞLARI GÖRMEK İÇİN ALMADIM"

"Bizim zaten bir takımımız var. Bazı arkadaşlarımızı özellikle çağırmadım. Selçuk bizim için çok öenmli bir oyuncudur. Benim için de Milli Takım için de önemlidir. Çok var almadığım. Arda, Burak ve Gökhan'ı da almayacaktım. Arda mesela az oynayacak. Sakatlığı var zaten. Bazı takımlarla konuşup oyuncuları almadık Nuri gibi. "Bazı arkadaşlarımızı bile bile almadım. Ama bu sadece diğerlerini görmek için. Selçuk da biraz dinlensin istedim. Başka bir şey olamaz. Ben geldiğim günden itibaren Galatasaray'da da Milli Takım'da da Selçuk hep oynuyor."

"FORMSUZ OYUNCUYU ALMAMA GİBİ BİR DURUMUM YOK"

"Benim Milli Takım teknik direktörlüğümde formsuz oyuncuyu almama gibi bir durumum yok. Burada düşünürken bir takım oyuncuları görebiliyorsak görelim diye çağırdık. Bundan sonraki maçımız 5 Mart'ta."

"DUBAI'DE RUSYA İLE OYNAYABİLİRDİK, İSTEMEDİK"

" Dubai'de Rusya ile maç oynayabilirdik. Gidip geliş ve hava durumu dolayısıyla oyunculara zarar vermesin diye bu hakkımızı kullanmadık. Dubai'de hangi seyirciye oynayacaksın. Allah izin verirse bundan sonra yapabilirksek 2 sene ve 4 sene içinde tüm takvimleri doldurmak istiyoruz. "

"ADANA MİLLİ MAÇLARI HAK EDEN BİR ŞEHİR"

"1990'dan beri Adana'da hiç maç oynamadım bilerek. Adana zaten Milli maçları hak eden bir şehir memleketim olduğu için değil. Yönetim kurulu ve TFF Başkanı zaten birçok maçı Anadolu'da oynamak istiyor. Gerekirse resmi maçları da. UEFA ve FIFA normlarına uyan stat çok önemli. Bu şekle gelmiş her yerde oynamaya adayız. Muhakkak ki Arena ve Saracoğlu önemli statlar. Ama diğerlerini de FIFA ve UEFA normlarına uyarsa oralarda da oynayacağız. Mersin'i seçmemizin nedeni Adana'ya hem yakın hem de tarihlerinde milli maç yok."

"YAKIN TEMASI YAPMALIYIZ"

"Yakında Bursa stadı var, Mersin'e yapılan çok güzel bir Arena var. Birçok yerimiz var. Ben şunun inancını taşıyorum. Hep beraber derken biz de bir yerlerde olmalıyız oyuncularla beraber. O yakın teması yapmalıyız. Çok güzel organizasyonları Kayseri'de yaptık. Her şey çok mükemmeldi. Resmi oynayamıyorsan özel maçları orada oynarsın. Oraya da ayrı bir heyecan gelir."

"ÖNE GEÇSEYDİK MAÇI ALIRDIK"

"Ülke şunu gösterdi ki son Fenerbahçe Stadı'ndaki Hollanda maçında bir tek kötü söz söylemeden milli takımına sahip çıkacağını gösterdi. Öne geçseydik o gün seyirci maçı oyuncularla beraber alırdı."

"MİLLİ TAKIM'IN SEYİRCİSİ OLMALI"

"Milli maçlar kulüpler üstü bir ortamda seyredilmeli. Hepimizin bir kulübü var. Aidiye duygusu önemlidir, ama hepimizin esas sahip olduğu bir takım var o da Türk Milli Takımı. O oyuncu niye alındı, bu niye gol attı çağ dışı bir şey. Hele hele milli duygularımızın bir araya geldiği günlerde savaş, olabilir, önemli günler olabilir. Bu bizim örfümüzde, aile terbiyemizde var. Sahaya geldiğimizde milli takıma sahip çıkacağız. Milli Takım'ın seyircisi olmalı. Benim kırmızı beyaz tişörtüm olmalı ve maça onla gitmeliyim. Hollanda'ya gidiyoruz her yer turuncu. Bu olgu milli takım oyuncuları için çok önemli. Yoksa kulüp yarışmalarının altında kalırsa milli takım sıradan olur. "

"ÇOK GÜZEL GÜNLER YAŞADIK"

"Biz bu dünyada 7.'likleri de gördük. Oralara layığız. Yavaş yavaş da oralara geri gideceğiz. En son aklımızda kalan 2008'in tadı damağımızda. Çok güzel günler yaşadık. Hasan Doğan'ı da rahmetle analım. Bunlara ihtiyacımız var bizim. 2016'da bunları yaşama ümidiyle geldik. Hollanda maçının bozukluğunu atmış değilim. Açmayalım konuyu diyoruz yine açıyoruz. Bizim esas amacımız o olmalı. Oralarda bulunmak lazım."

"İMPARATOR FATİH TERİM TEZEHÜRATLARI..."

"Bize böyle bağırınca insan daha çok sorumlu hissediyor kendisini. Gurur duyuyorsun ama ayrıca bir sorumluluk getiriyor bu. Her dakika yapılan başarıyı anlatmaktan hoşlanmıyorum. Galatasaray seyircisiyle özel bir bağım var. Ama ülkedeki insanlarla her gün beraberim. Biz hep beraber çok şey başardık. Bugün herkesin hakkı vardır başarılarda. Ön planda ben görünsem de Türkiye'deki tüm seyircileri bir tarafa atamayız. Kiminin duası, kiminin tezahuratı bunlar çok önemli. Yarı final, finalden döndük. İlk kez Avrupa Şampiyonası'na gitmişiz. Kadıköy'deki tezahüratları duyduğumda çok şaşırdım gerçekten. Ben artık ülkenin her tarafında herkes için ayrı bir yere konduğumu düşünüyorum."

"GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

"Bu gelişimde kimse beni milli takım teknik direktörü olarak görmesin. Türk futbolunun önemli yerlere taşınması için TFF ile birlikte çok başka şeyleri de bir araya getirecek bir insan olarak görülsün. Farklı projelerimiz var. Daha büyük bir resim, çerçeve var. Güzel şeyler olacak."

Terim: Saracoğlu\'daki Tezahürata Şaşırdım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Terim: Saracoğlu'daki Tezahürata Şaşırdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement