Terk edilen evin her an yıkılma ihtimali komşuları tedirgin ediyor - Son Dakika
Yaşam

Terk edilen evin her an yıkılma ihtimali komşuları tedirgin ediyor

Terk edilen evin her an yıkılma ihtimali komşuları tedirgin ediyor

Eskişehir'de harabeye dönen ve her an yıkılma ihtimali olan müstakil evin çevresinde yaşayan vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

01.07.2021 14:02  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de harabeye dönen ve her an yıkılma ihtimali olan müstakil evin çevresinde yaşayan vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

Karapınar mahallesi, Şekerler sokağın üstünde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan bir müstakil ev her an çökme tehlikesine rağmen yıllardır olduğu gibi kalıyor. Edinilen bilgiye göre; evde yaşayan yaşlı adam yaklaşık 6 yıl önce vefat etti. Kocasının vefatından sonra başka bir yere yerleşen karısı ve çocukları bir daha bu eve geri gelmedi. Yıllardır kullanmadığı için harabeye dönen evin büyük bir bölümü artık kendi kendine döküldü. Enkaz gibi evin komşuları, binanın yıkılması için yıllardır CİMER ve diğer ilgili mekanlara şikayette bulunmalarına rağmen sadece çevreye şerit çekmesinden başka herhangi bir kesin çözüme ulaşamadıklarını anlattılar. Evin madde bağımlıların uğrak noktasına geldiği söyleyen komşular, ise bir an önce çözüm bekliyor.

Terk edilen evin komşusu Engin Dinç, bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi. Dinç, "Bu ev yaklaşık 6-7 yıldır terk edilmiş durumda. Burada yaşayanlar, evin babasının vefatından sonra gittiler ve bir daha gelmediler. Mirasları burada kaldı. Son kaç yıldır her gün evin parçaları döküyor. Bizim çocuklarımız var. Oralarda oynuyorlar. Ben belediyeye bildirdim. CİMER'e bildirim. Ama bir sonuç alamadım. En son belediye gelip şerit çekti ve kapıyı kapattı. Ondan önce madde bağımlılar da burayı sürekli kullanırdı. Hem de evinizin hemen yanında böyle terk edilmiş bir evin bulunması psikolojik olarak da rahatsızlığa sebep oluyor. Ayrıca komşuları olarak her hangi bir an bunun yıkılacağı ve üzerimize düşeceğinden korkuyoruz. Yetkililer tarafından bir an önce burayı emniyete alarak yakılmasını istiyoruz" diye anlattı.

Öte yandan terk edilen evin içeresinde birçok çeşit eşya parçaları, kullanışlı olmayan koltuklar, onlarca çift ayakkabı, kıyafetler ve bir zamanda yaşayanların izleri göze çarptı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Terk edilen evin her an yıkılma ihtimali komşuları tedirgin ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement