Terme'de Kömür Santrali Yapılacağı İddiası - Son Dakika
Yerel

Terme'de Kömür Santrali Yapılacağı İddiası

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede santral yapılması konusunda daha önce bir sınav verdiklerini, gerekirse yine sınav vermeye hazır olduklarını belirtti.

04.12.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede santral yapılması konusunda daha önce bir sınav verdiklerini, gerekirse yine sınav vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kul, yaptığı açıklamada, ilçenin turizm, ticaret ve tarım kenti olduğuna söyledi. İlçede çevre dostu yatırım planlayan tüm kişi ve firmaların yanlarında olduklarını dile getiren Kul, "Kömür santrali konusunda yakın zamanda sınav verdik. Konunun tarafımıza ulaşmasından sonra Kumcağız, Sancaklı ve Taşlık mahalleleri muhtarlarımız ile toplantı yaptık. Arazi toplamaya çalışan emlakçıların olduğu söylentileri var" dedi.

İlçede arazi planlaması yapıldığını duyduklarını, bölge halkına "petrol rafinerisi yapılacak" şeklinde açıklamalarda bulunulduğunu anlatan Kul, "Yatırım planlaması yapan kişi ve şirketleri belediyemize bekliyoruz. Kirli olan her türlü yatırımın karşısında duracağız. Bu konuda sınav verdik. Gerekirse çok sınavlar vermeye de hazırız" diye konuştu.

Sancaklı Mahallesi Muhtarı Haydar Aydın da Samsun'dan emlakçıların gelerek bin dönüm yer almak istediklerini bildirdiklerini söyledi.

Petrol rafinerisi kurmak isteyen şirket için arazi almak istediklerini beyan ettiklerini anlatan Aydın, "Şu ana kadar bölgemizde satın alma olayı yok. Burası yaşadığımız yerler, kesinlikle santral yapılmasına müsaade etmeyiz. Terme Belediye Başkanımız ve Terçep Yönetim Kurulu üyelerimizle süreci değerlendireceğiz. Olayın kamuoyunda duyulmasından sonra emlakçılar tarafından yatırımdan vazgeçildiğine dair bilgi verildi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terme'de Kömür Santrali Yapılacağı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement