Termik Santral Alanında Kalan Arazilerin Kullanılamadığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Termik Santral Alanında Kalan Arazilerin Kullanılamadığı İddiası

Biga ilçesinde bazı köylüler, termik santral alanında kalan arazilerini kullanamadığını iddia etti.

10.04.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga ilçesinde bazı köylüler, termik santral alanında kalan arazilerini kullanamadığını iddia etti.

Köylüler adına korbonboyunda açıklama yapan Kenan Taş, Değirmencik, Kemer ve Bekirli köylerinin deniz tarafında kalan araziler 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırarak, bir firma tarafından 2 termik santral kurulduğunu söyledi.

Bazı köylüler kararı kabul ettiğini, bazılarının ise dava açarak tarım arazilerini geri istediğini anlatan Taş, davayı kazanan bazı köylülerin, arazilerini, tel örgüyle çevrili alanda kaldığı için kullanamadığını öne sürdü.

Taş, sorunun halledilmesi için Valiliğe dilekçeyle başvuru yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Değirmencik, Kemer ve Bekirli köylerinden geliyoruz. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla arazilerimiz termik santraller yapılması için kamulaştırıldı. Bunun üzerine biz de Danıştay ve bölge idare mahkemelerinde açtığımız onlarca davanın tamamını kazandık. Kesinleşen mahkeme kararları elimizde. Ancak bu mahkeme kararlarını uygulatamıyoruz. Konu ile ilgili bugün Çanakkale Valiliği'ne dilekçe vererek yardım istedik. Şu anda biz arazilerimizi kullanamıyoruz. Bunun için suç duyurusunda bulunduk. Soruşturması devam ediyor. Özelleştirme sonucu hesabımıza yatırılan paraları, iptal davaları açılınca geri istediler. Biz de iade ettik. Bu konuda Valilikten yardım istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Termik Santral Alanında Kalan Arazilerin Kullanılamadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement