Terör Kurbanı Kadınlar Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Terör Kurbanı Kadınlar Ağıtlarla Uğurlandı

Ankara’da ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için Elbistan’da cenaze töreni düzenlendi.

12.10.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için Elbistan'da cenaze töreni düzenlendi.

KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği "Emek, Barış, Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 97 kişiden 2'si olan Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için memleketleri Elbistan'da cenaze töreni düzenlendi.

Akşam saatlerinde Ankara'dan Elbistan'a getirilen cenazeler, cemevi girişinde yüzlerce kişi tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı. Elbistan'a ilk olarak Seyhan Yaylagül'ün cenazesi getirildi. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ebru Mavi'nin cenazesi ise gece saatlerinde Elbistan'a ulaştı.

Patlamada hayatını kaybeden Seyhan Yaylagül ve Ebru Mavi için sabah saatlerinde Elbistan Cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yaylagül ve Mavi'nin yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazelerin tören alanına getirilmesinin ardından ise kalabalıktan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. 20 yaşında hayatını kaybeden Ebru Mavi'nin annesi Hatice Mavi, kızının tabutuna sarılarak ağlarken, Seyhan Yaylagül'ün ablası Meryem Yıldız ve yakınları da ağıtlar yaktı.

Cenaze töreni öncesinde yapılan konuşmalarda ise barış vurgusu yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Aziz Tunç, konuşmasında, "Bu katliam bu topraklarda yaşayan tüm halklara yapılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından Seyhan Yaylagül'ün cenazesi kadınlar tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Yaylagül'ün cenazesi, eşinin memleketi olan Malatya'nın Kürecik Mahallesi'ne bağlı Dümüklü mezrasında toprağa verilmek üzere götürülürken, Ankara Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Ebru Mavi'nin cenazesinin de doğum yeri olan Tapkırankale Mahallesi'nde yarın defnedileceği öğrenildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terör Kurbanı Kadınlar Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement