DEAŞ'ın oğlunu öldürdüğü, aylarca esir tuttuğu 70 yaşındaki Ezidi kadının acısı dinmiyor Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DEAŞ'ın oğlunu öldürdüğü, aylarca esir tuttuğu 70 yaşındaki Ezidi kadının acısı dinmiyor Açıklaması

DEAŞ\'ın oğlunu öldürdüğü, aylarca esir tuttuğu 70 yaşındaki Ezidi kadının acısı dinmiyor Açıklaması

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesine 8 yıl önceki saldırısında oğlunu kaybeden, yakınları kaçırılan ve kendisi de 1,5 yıl örgütün esaretinde kalan Sincarlı Ezidi Sara Revo, yaşadığı acılar nedeniyle ilaç kullanmadan uyuyamadığını söyledi.

10.08.2022 11:14  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesine 8 yıl önceki saldırısında oğlunu kaybeden, yakınları kaçırılan ve kendisi de 1,5 yıl örgütün esaretinde kalan Sincarlı Ezidi Sara Revo, yaşadığı acılar nedeniyle ilaç kullanmadan uyuyamadığını söyledi.

Haziran 2014'te Irak topraklarının neredeyse üçte birini işgal eden DEAŞ, Ezidilerin çoğunlukta yaşadığı Sincar'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişiyi kaçırıp öldürdü ve alıkoydu.

DEAŞ'ın Sincar'a saldırısının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, terör örgütü tarafından kaçırılan ve yakınlarını kaybedenlerin acısı devam ediyor.

Oğlu, gelini ve torunlarıyla kaçırıldı

Duhok'taki Şarya Mülteci Kampı'nda torunlarıyla yaşayan 70 yaşındaki Sincarlı Revo, yıllar önce yaşadıklarını ve dinmeyen acısını AA muhabirine anlattı.

DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014'te Sincar'a saldırısında kendisiyle birlikte ailesinden 9 kişiyi kaçırdığını söyleyen Ezidi kadın, "O karanlık gün, sabah saatlerinde evden çıktık. DEAŞ'ın kurduğu tuzağa düştük. Ben ve birkaç akrabamız esir düştük. Ancak o gün herkes kendi derdine düşmüştü. O gün oğlum da bizimle birlikteydi." dedi.

Oğlu, gelini ve torunlarıyla DEAŞ'a esir düştüklerini ifade eden Revo, esaret günlerinin çok kötü olduğunu belirtti.

"Götürülen erkeklerin öldürüldüklerini biliyorduk"

Revo, "İlk başta bizi Telafer'e götürdüler. Genç kızları bizden ayırıyorlardı. Kimse de ses çıkaramıyordu çünkü öldürüyorlardı. Götürülen erkeklerin öldürüldüklerini biliyorduk." diye konuştu.

Üç gün sonra oğlu ile 3 erkeğin de kendilerinden ayrıldığını anlatan Revo, "Ben 1,5 yıl sonra esaretten kurtuldum ve oğlumla diğer 3 erkeğin Telafer yakınlarında öldürüldüklerini anladım. Çünkü elbiselerinden tanıdım." ifadelerini kullandı.

"İlaç kullandığımda biraz sakinleşiyorum"

Revo, torunlarının da kendisiyle kurtulduğunu ancak gelininin ancak 5 sene sonra özgürlüğüne kavuştuğunu dile getirdi.

Acılı kadın, "Gelinim kurtulduktan sonra bizi bıraktı ve Avrupa'ya gitti. Bu üç çocuk annesiz ve babasız kaldı." dedi.

Yaşadıklarını unutamadığını vurgulayan Revo, "Götürülen erkekler kasaturalarla öldürülüyordu. Esaretten kurtulmamın üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen psikolojik sorunlarım nedeniyle sürekli ilaç kullanıyorum. İlaç kullandığımda biraz sakinleşiyorum yoksa her gün o stresle yaşıyorum ve uyuyamıyorum." diye konuştu.

Bir oğlunu DEAŞ'ın öldürdüğü Ezidi kadın, oğullarından ikisini ise trafik kazası ve bir patlamada yitirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DEAŞ'ın oğlunu öldürdüğü, aylarca esir tuttuğu 70 yaşındaki Ezidi kadının acısı dinmiyor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement