PKK Tarafından Kaçırılmıştı AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

PKK Tarafından Kaçırılmıştı AK Parti'den Aday Oldu

PKK Tarafından Kaçırılmıştı AK Parti\'den Aday Oldu

PKK tarafından 2 yıl önce kaçırılan ve 52 gün sonra serbest bırakılan Hayrullah Tanış, Van Gürpınar ilçesine AK Parti'den aday oldu.

02.02.2014 13:05  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gürpınar ilçesinde iki yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 52 gün sonra serbest bırakılan AK Parti eski ilçe başkanı Hayrullah Tanış, AK Parti'den ilçe belediye başkan adayı oldu.

52 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Van'da 2 Temmuz 2012'de evine gittiği sırada terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan AK Parti eski ilçe başkanı Tanış, kaçırıldıktan 52 gün sonra İHD ve Mazlum-Der Van şube temsilcileri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kampından teslim alınmıştı.

GEÇEN YIL İSTİFA ETMİŞTİ

İlçeye döndükten sonra yaklaşık bir yıl daha görevine devam eden Tanış, geçen yıl ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından önceki gün adaylığının açıklanmasının ardından ilçe başkanlığında partililerin tebriklerini kabul eden Tanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezince kendisine verilen görevi en iyi şekilde yürütmek için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIM"

Çözüm sürecinin zedelnemeden sonuna kadar ilerlemesi için her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirten Tanış, demokrasilerin gereği olarak kişilerin özgür iradeleriyle sandığa gidip oylarını kullanmasını, seçimlerin barış içinde yürütülen bir yarış olması temennisinde bulundu.

Tanış, akan kanın durması ve insanların huzur ortamına kavuşması için seçimlerin de barış içinde geçmesi gerektiğini bildirerek, tek bir oyun bile çok önemli olduğu seçimlerde herkesi oy kullanmaya davet etti.

TÜRKİYE'NİN YÜZ ÖLÇÜ BAKIMINDA EN BÜYÜK İLÇESİ

Gürpınar'ın, 4 bin kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu, böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmanın da büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Seçimler için önümüzde 60 günlük bir süre var, bu da parti çalışmaları için yeterli bir süredir. Hazırlanan listelerin ve alınan sonuçların ilçemiz, partimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ"

AK Parti'ye gönül veren ve teşkilat ruhundan gelen biri olarak aday olmaya karar verdiğini, genel merkez ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ile aday gösterildiğini anlatan Tanış, şöyle konuştu: "Kalan süre içinde ilçemizde çalmadık kapı, sıkılmadık el kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz halka rağmen ilerleyen bir parti değil, halkla beraber, halka gönül vererek ve halkın da gönlünü alarak hareket eden bir partiyiz. Türkiye'deki icraatlara baktığımızda 80 yılda yapılmayan işler AK Parti döneminde yapılmıştır. 10 Şubat'ta Van için hazırladığımız altın projelerimizi halkımıza açıklayacağız. Gürpınar'ın hangi köyünde ne sorunu var biliyoruz. İnşallah sorunların bertaraf edilmesi için elimizden geleni yapacağız."

Tanış, Gürpınar ilçesinin muhafazakar bir ilçe olduğunu, ideolojiye ve kimlik siyasetine bel bağlayan bir seçmen kitlesi olmadığını ifade ederek, Gürpınarlıların, hizmeti gören ve takdir eden kadirşinas bir halk olduğunu kaydetti.

"HİZMETKAR OLMAYA GELİYORUZ"

AK Parti döneminde yapılan çalışmaların semeresini bu seçimlerde alacaklarını ve rakiplerine büyük bir fark atacaklarını savunan Tanış, şöyle devam etti:"İlçedeki 79 mahalle ile 80 mezrada 20 bin 647 seçmen bulunuyor. Burada belediye başkanlığı yapmak ağır bir mesuliyet. Çünkü çok geniş bir coğrafyası var. 110 kilometre uzaklıkta mahallelerimiz var. Ama AK belediyeler kendilerini kanıtlamıştır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Hizmetin en güzelini halkımıza götüreceğimize inanıyoruz. Milletimize hizmetkar olmaya geliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK Tarafından Kaçırılmıştı AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SIRNAK73: BEN Kaç defa yazdım AKP ve BDP,ye oy veren Vatandaşımız Aynı zamanda PKK,Lıdır.AKP ve BDP ,ye verdiğiniz her oy PKK,ye Hizmettir.AKP Eski bir PKKlıyı aday Gösterdi, Bunlar vatana İhanet ediyorlar Türk Halkı Artık bu Hainlere oy vermemelidir.!! 70 31 Yanıtla
  • hikmet: baktı bdp yolsuzluklara isyan ediyor akp demiş.seçilirse arkasında hortumcu hırsızların koruyucusu kollayıcısı akp iktidarı var.bir yolsuzluk olsa denetim olmayacak,müfettiş gidemeyecek, hakim,savcı,polis arkasında başka ne yapacaktı bdp den aday olup yerinde mi sayacaktı.akıllı adam işini biliyo. 23 5 Yanıtla
  • cahit er: maşallah zaten hepiniz hizmetkarız deyip çıkıyorsunuz çıktığınız zamanda hizmeti bırakıp çalmaya devam diyorsunuz artık kimse yutmuyor özellikle Güneydoğulu yutmuyor ancak siz yutturacağınızı zannedersiniz o da hava artık size tavsiyem bu arğümanın tarihi geçti açık deyil çalmakarız deyin demesenizde zaten biz biliyoruz 4 2 Yanıtla
  • kerem: Yav sizene allah için işiniz yokmu adam istediği partiden olur kimi ne ilgilendirir vermıyosan verme oyunu alla allah kımse kafanıza silah dayamıyo ya :) 4 2 Yanıtla

Advertisement