Terör Örgütü Propagandasını Yapmak Suçlamasıyla 16 Kişi Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Propagandasını Yapmak Suçlamasıyla 16 Kişi Yargılanıyor

Terör Örgütü Propagandasını Yapmak Suçlamasıyla 16 Kişi Yargılanıyor

Çorum'da 1 Mayıs 2011 günü yürüyüş yaparak ellerinde Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş'in posterlerini taşıdıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 16 sanık Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

10.07.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 1 Mayıs 2011 günü yürüyüş yaparak ellerinde Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş'in posterlerini taşıdıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 16 sanık Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek demokratik haklarını kullandıklarını söyledi.

Çorum'da 2011 yılındaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarına katılan 16 kişi terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Özel yetkili Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan 16 kişi, bu mahkemelerin kapatılması üzerine dosyaları Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan HDP İl Başkanı Abdulkadir Yıldız, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Halil Top ve diğer sanıklar katıldı. Duruşma sırasında adliye içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Cumhuriyet savcısı olaydan sonra hazırladığı iddianamede sanıkların yürüyüş sırasında Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş'in posterlerini taşıdıkları, DHKP-C terör örgütü adına propaganda yaptıkları gerekçesiyle 15 ile 80 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. Duruşma da savunma yapan HDP Çorum İl Başkanı Abdulkadir Yıldız, "Sömürgeye karşı çıkanları ve halkın haklarını savunanları ceza mahkemeleri aracılığı ile sindirme ve yok etme politikası uygulanır. Bizim burada yargılanmamızın tek sebebi de bizim sosyalist olmamız. Ezilen halkın haklarını savunmamızdır. Bizi engellemek isteyen sömürücü sınıf, bizi onlarca yıllık ceza tehdidi ile yargılamaktadır. Bizler halkı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Duruşma sonrası Çorum Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Halil Top, adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Top, "Meyve veren ağaç taşlanır. Geçen yıl Haziran ayında, yaşanan Gezi oayları sürecinde Çorum'da yaklaşık 20 bin kişi öfkeyle sokaklara çıktı. Halkın öfkesinin odağı AKP faşizmiydi. AKP'yi teşhir etmek ve hesap sormak içindi. Bizim pişmanlık duyduğumuz hiçbir eylemimiz olmamıştır" diye konuştu. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Propagandasını Yapmak Suçlamasıyla 16 Kişi Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement