Terör Saldırılarında 54 Günlük Bilanço - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarında 54 Günlük Bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 943 terörist etkisiz hale getirildi.

29.08.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 943 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 54 gündeki (7 Temmuz-29 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 65 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 18 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 257 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 227 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 105 terörist etkisiz hale getirildi, 14'ü yaralı 19 terörist yakalandı.

Yurtiçindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 192 kişi gözaltına alındı, bunlardan 554'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 943 terörist ölü ele geçirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

Son 24 saatte yaşananlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 14 Ağustos'ta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

Cizre'de PKK'lı teröristlerin Garnizon Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada hayatını kaybeden 3 kişiyle çöken duvarın altında kalan çocuğun cenazesi defnedildi.

Erzincan Valiliğince yapılan açıklamada, Kemah ilçesinde teröristlerin sivil araca ateş açmasının ardından düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışma neticesinde 4 teröristin öldürüldüğünün değerlendirildiği belirtilerek, "Arazi arama taraması sonrasında bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ile müteakip aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından yüksek gerilim hattı direği uzaktan kumandalı bomba ile patlatıldı.

Bingöl Valiliği, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen, 2 polisin yaralandığı saldırıya ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara'da, DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde yol kesen teröristler durdurdukları iki tır ve bir kamyonu yaktı.

Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, saldırı esnasında ağır yaralanan bir polis memurunun kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen şehit olduğu bildirildi.

İstanbul'da, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin tespitine yönelik çalışmalar kapsamında, 7 adrese düzenlenen operasyonlarda 5 şahıs yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda, hazırlanmış fitili takılmamış el yapımı 2 patlayıcı (EYP), atılmaya hazır 46 molotof bombası, 1 tabanca, 2 şarjör, 1 av tüfeği, 1 YDG-H ibareli bez parçası, 35 MKE yapımı 9 mm çapında fişek, 6 MKE yapımı 7,65 mm çapında fişek, 82 av tüfeği fişeği, 2 16'lı havai fişek bataryası, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda torpil ile fitiller ele geçirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından bir üst geçidin altına yerleştirilen patlayıcının Çevik Kuvvet Şubesine ait zırhlı otobüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu, 10'u polis 24 kişi yaralandı.

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Yemişli Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda 1 asker hafif  yaralandı.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Çizmeli Köyü Jandarma Karakoluna teröristlerce el bombası atıldı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

Adana'da PKK/KCK terör örgütü yandaşlarının düzenlediği izinsiz gösteriye müdahale eden polis,  2 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Balıkgöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te görevli 2 polis, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit oldu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi, olayda ölen ve yaralanan olmadı.

İzmir Konak'ta bulunan bir polis merkezi amirliğinin bahçe duvarı üzerine bırakılan paketten el yapımı parça tesirli bomba çıktı. Bomba, ekiplerce fünyeyle patlatıldı.

Kilis'te, terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye geçmeye çalışan 12'si yabancı uyruklu 14 kişi yakalandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda, 12 uzun namlulu tüfek, 2 roketatar, 3 el bombası, 38 el yapımı bomba ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Van'da terör örgütü PKK mensupları, yol yapım işini yürüten şantiyeyi basarak, 8 aracı yaktı.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, teröristler iki aracı yakıp, bir sivili silahla öldürdü.

Şanlıurfa'da AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı ve hastanenin acil servisinde görevli iki polis memurunun şehit edilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, jandarma karakolu ve baz istasyonuna roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken, baz istasyonunda hasar meydana geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarında 54 Günlük Bilanço - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement