Terör Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Terör Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde düzenlediği saldırılar başta olmak üzere temmuz ayından bu yana terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde 12'si yabancı uyruklu 223 sivil yaşamını yitirdi.

14.01.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde düzenlediği saldırılar başta olmak üzere temmuz ayından bu yana terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde 12'si yabancı uyruklu 223 sivil yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin istikrarını, barış ve huzur ortamını bozmaya çalışan terör örgütleri, gerek güvenlik güçlerini gerekse sivilleri hedef alan saldırılarıyla terörün gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H'nin yanı sıra DAEŞ mensubu teröristler tarafından 7 Temmuz'dan bugüne kadar geçen 192 günlük sürede düzenlenen saldırılarda, 12'si yabancı uyruklu 223 sivil hayatını kaybetti, bin 500'ü aşkın kişi yaralandı.

Sivillere yönelik son eylemini Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün bomba yüklü araçla gerçekleştiren PKK'lı teröristler, aralarında 5 aylık bebeğin de bulunduğu 6 vatandaşı katletti. Terör örgütü DAEŞ mensubu canlı bombanın Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemde ise yabancı uyruklu 10 kişi hayatını kaybetti.

Temmuz ayından bu yana terör örgütü DAEŞ'in Suruç, Ankara ve İstanbul'da düzenlediği canlı bombalı saldırılarda 146 sivil yaşamını yitirdi. Aynı dönemde terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırılarda ise 57 kişi hayatını kaybetti, terör örgütünün bölgedeki eylemlerinde yaşamını kaybeden 20 sivilin faili ise meçhul kaldı.

Terör örgütü PKK/YDG-H'nin saldırıları

Temmuz 2015'te HDP'li milletvekilleri ve parti yöneticilerinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı belediyelerin, il ve ilçe teşkilatlarının sağladığı destekle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı il ve ilçelerde sözde "öz yönetim" ilan ederek, başta güvenlik güçleri olmak üzere bölge halkına yönelik eylemler gerçekleştiren PKK/YDG-H'li teröristler, kendilerine destek vermeyen sivillere karşı acımasız yüzünü ortaya koydu.

PKK'lı teröristler bu eylemlerinde, doğmamış bebeklerden çocuklara, kadınlardan yaşlılara kadar 57 kişiyi katletti. Bu süre zarfında öldürülen, aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın da bulunduğu 20 sivilin faili henüz belirlenemedi.

Terör örgütü PKK'nın, gerçekleştirdiği bazı eylemleri, bölge halkının tepkisini çekmemek ve propaganda malzemesi yapmak için üstlenmediği değerlendiriliyor.

PKK saldırılarından bazıları şöyle:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ekmek almak için evden çıkan 13 yaşındaki Fırat Sımpıl, 30 Ağustos'ta terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 22 Temmuz'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyeleri, DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle 45 yaşındaki esnaf Mürsel Gül'ü öldürdü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 30 Temmuz'da yük trenine düzenlenen terör saldırısının ardından rayların onarımını yapan görevlilere açılan ateş sonucu demiryolu işçisi Necdet İnanç (64) hayatını kaybetti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 7 Ağustos'ta yol keserek araçları ateşe veren teröristlere yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine örgüt mensuplarınca ateş açılması sonucu, bölgeden geçen otobüsün İran uyruklu muavini hayatını kaybetti.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde 17 Ağustos'ta yol kesen teröristlerin ateş açtığı minibüsün sürücüsü Garip Bektaş (43) yaşamını yitirdi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi yakınlarında 27 Ağustos'ta yol kesen teröristlerin sivil araca ateş açması sonucu 64 yaşındaki Makbule Vural hayatını kaybetti.

Sağlık mensupları da hedef alındı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 31 Ağustos'ta yol kesen teröristler, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Abdullah Biroğul'u öldürdü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, 25 Eylül'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralıları almak için görevlendirilen ambulansın şoförü Şeyhmus Dursun, teröristlerce açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, teröristlerin bıraktığı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 2 çocuktan biri 13 Eylül'de hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 8 Ekim'de bir okulun yakınlarına teröristlerce bırakılan roket mermisinin patlaması sonucu 9 yaşındaki Hasan Yılmaz yaşamını yitirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 2 çocuk annesi Hediye Şen 17 Aralık'ta teröristlerce öldürüldü. PTT'ye ait iki kargo aracına düzenlenen silahlı saldırıda kargo görevlisi Yılmaz Erz hayatını kaybetti, evinin mevzi haline getirilmesine karşı çıkan 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt 'u teröristler 20 Aralık'ta katletti.

Terörün en küçük kurbanı oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 20 Aralık'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan 8 aylık hamile kadın, zırhlı araçla hastaneye kaldırıldı. Doğumu gerçekleştirilen Güler Yanalak'ın kuvöze alınan bebeği, 23 Aralık'ta hayatını kaybetti. Birkaç günlük bebek, terörün en küçük kurbanı oldu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu 9 çocuk annesi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü DAEŞ'in saldırıları

Terör örgütü DAEŞ'in 20 Temmuz'da Suruç'ta düzenlediği canlı bombalı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti.

Ankara Garı önünde 10 Ekim'de 2 canlı bombayla yaptığı saldırıda da 102 kişi yaşamını yitirdi.

DAEŞ'e mensup canlı bombanın 12 Ocak'ta İstanbul Sultanahmet'te gerçekleştirdiği saldırıda ise 10 yabancı uyruklu hayatını kaybetti.

Terörle etkin mücadele sürüyor

Güvenlik güçleri, kanlı eylemleriyle ülke için büyük tehdit oluşturan PKK, DAEŞ, DHKP-C ve MLKP gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bir taraftan terör örgütü PKK'nın yurt dışındaki kamplarına yönelik hava harekatı düzenlenirken, bir taraftan da terör örgütlerinin şehirlerdeki yapılanmalarıyla mücadele ediliyor.

DAEŞ'e yönelik sınır dışında yapılan operasyonlara destek veren güvenlik kuvvetleri, yurt içinde de terör örgütünün hücrelerini çökerten operasyonlara imza atıyor.

Başta PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik mücadelesine, yurt içinden ve yurt dışından verilen desteğe rağmen etkin şekilde devam eden güvenlik güçleri, bu kapsamda şu ana kadar çok sayıda örgüt mensubunu etkisiz hale getirdi ya da tutukladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama
    12:24 Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama

    Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik 12 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 126,87 gram esrar, 0,45 gram Metamfetamin, 5 adet kağıda emdirilmiş sentetik Bonzai maddesi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 TL ve 20 İngiliz Poundu para ile hassas terazi ele geçirildi. 2 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan, 11 şahsa uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan adli işlem yapılırken, 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı
    12:24 Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde bir kafede çıkan tartışma sonrası 2 kişi tabanca ile havaya ateş açtı. Polisin yaptığı çalışma sonucunda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada tabanca ve fişekler ele geçirildi. Tutuklanan 2 şahıs cezaevine gönderilirken diğer 10 şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı.

  • Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, ihracatçı üyeleri ve ekiplerini kutlayarak destek çağrısında bulundu.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.


Advertisement