Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü - Son Dakika
Teknoloji

Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü

Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, TUSAŞ tesislerini ziyaret etti. Tesislerin gelişimine hayran hayran kaldığını belirten Yarar, 5'inci nesil çok rollü savaş uçağı MMU (Milli Muharip Uçak) için, "Milli Muharip Uçağı gördüm. Uçağın heybetinden dizlerimin bağı çözüldü" ifadelerini kullandı.

04.08.2022 15:54  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesindeyken emekli olan Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesisleri ziyaretindeki izlenimlerini Youtube hesabından paylaştı.

Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü

"HEYBETİNDEN DİZLERİMİN BAĞI ÇÖZÜLDÜ"

Daha önceki TUSAŞ ziyaretiyle şimdikini kıyaslayan Yarar çok çarpıcı ifadeler kullandı. TUSAŞ tesisleri için "Kasaba, şehir olmuş" diyen Yarar, "Milli Muharip Uçağı gördüm. Uçağın heybetinden dizlerimin bağı çözüldü" değerlendirmesinde bulundu.

Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü

"F-16 İLE KIYASLAMAK DOĞRU OLMAZ"

F-16 modernizasyon süreciyle ilgili "içiniz rahat olsun şeklinde konuşan Türkiye'nin büyük bir ilerleme katettiğini belirtti.

Yarar, " Milli Muharip Uçak'ta montaj aşamasına başlanmış. MMU'nun montaj için yapılacak o büyük hangarını bitirmişler. Milli Muharip Uçak'ın seri üretime geçeceği alanın da inşaatına başlamışlar. MMU'da iki F-16 motoru kullanılacak. Devasa bir uçak. F-16 ile kıyaslamak doğru bir şey olmaz." ifadelerini kullandı.

Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü

Yarar'ın TUSAŞ tesisleri hakkındaki dikkat çeken açıklamaları şöyle:

"MÜHENDİSLERE ÖNÜMÜ İLİKLEDİM"

"TUSAŞ'ta 13 bin kişi 3 vardiya çalışıyor. Tesis, silikon vadisine dönmüş." sözlerini kullanan Yarar, "Oradaki mühendislere önümü ilikledim." dedi.

"TÜRKİYE GÖBEK BAĞINI KESMEK İÇİN İNANIN SON HAMLESİNİ YAPIYOR"

Test merkezinin büyüklüğüne hayret eden Yarar, "Türkiye göbek bağını kesmek için inanın son hamlesini yapıyor." sözlerini kaydetti.

AVRUPA'NIN EN İYİ SAVAŞ UÇAĞI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil MMU için Avrupa'nın en iyi savaş uçağı olacağını, ilk üretimin 18 Mart 2023'te hangardan çıkacağını belirtmişti.

MMU TFX'İN ÖZELLİKLERİ

İşte Milli Muharip Uçağın (TF-X) teknik özellikleri:

Uzunluk: 21 m

Kanat Açıklığı: 14 m

Yükseklik: 6 m

İtiş Gücü: 2 x 27.000 lb

Tavan İrtifa: 55.000 ft

Maks Hız: 1.8 Mach

İlk uçuş: 2025

Envanter: 2028

Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü

Son Dakika Teknoloji Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Milli Muharip Uçağı gördüm, dizlerimin bağı çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Osman Ceylan: Şaka gibi ben 20 yıldır uçak arıyorum hala ortada yok dizlerinin bağı neden çözüldüki 15 70 Yanıtla
  • Volkan Kalkan: Neden F16 motoru ? Yine Amerikaya bağımlı olmayalım amerika F16 motor tedarikini keserse ne olucak bence tamamen milli olması için aviyonik sistemleri ve motor tamamen yerli olmalıydı veya en azından rusya ile mutabakat sağlanarak satürn jet motorları şimdilik kullanılabilirdi 30 13 Yanıtla
  • Omer Gokgul: Inşallah palavra olmaz 15 15 Yanıtla
  • Ali Dagçobanı: Hiç inandırıcı degil.samanı dahi ithal ediyoruz seçim palavrası 0 0 Yanıtla
  • Alp Erka: Makete bakıp dizinin bağı çözülen adam. Ne uzmanmış be, uçağın mockup'ı birçok fuarda sergilendi herkes baktı, dizinin bağı çözülen görmedik. Zaten adamın titri tuhaf terörrörö ve güvenlik uzmanıymış. Nasıl bir eğitim ve diplomaysa hiç duyulmamış. Son dönemdeki uyduruk sıfatlardan biri daha muhtemelen. 0 0 Yanıtla
  • adiguzel ates: Türkiye nin elindeki tüm projelerin en büyük problemi yurt içinde kaliteli çelik üretilememesi. Namlu diyoruz olmuyor, motor diyoruz olmuyor, jet motoru diyoruz yine olmuyor. Dolayısı ile tank uçak namlu hep yurt dışından temin edilmeye çalışılıyor. Ağır sanayiyi geliştirmek adına adımlar atılması lazım. 0 0 Yanıtla
  • Rifat Yılmaz: Allah yüzümüzü güldürenleri mukaddes vazifelerinde muvaffak eylesin. TUSAŞ bugüne kadar ürettikleriyle devletimizin savaş alanlarında muzaffer olmasını sağladı. MMU ile göklerde de hakimiyetini ilan edecek. Minnettarız. 0 0 Yanıtla

Advertisement