Terörden Dolayı Et Oranı Azaldı" - Son Dakika
Güncel

Terörden Dolayı Et Oranı Azaldı"

Terörden Dolayı Et Oranı Azaldı"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Terörden dolayı hayvancılıkla uğraşan insanların yaylalardan çekilmesiyle azalan kırmızı et ve küçükbaş hayvan oranını proje ile artıracaklarını söyledi.

06.07.2018 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Terörden dolayı hayvancılıkla uğraşan insanların yaylalardan çekilmesiyle azalan kırmızı et ve küçükbaş hayvan oranını proje ile artıracaklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından düzenlenen 'Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi'nin tanıtım programına katılmak için Şanlıurfa'ya geldi. GAPTEM Tarımsal Araştırma Merkezi'ndeki gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Bakan Fakıbaba'nın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Murat Kara, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve besiciler katıldı. Bakan Fakıbaba, toplantıda sözleşmeli küçükbaş hayvancılık projesiyle vatandaşlara verilecek koyunların da vatandaşlar tarafından belirleneceğinin ve bunun için üreticinin dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Fakıbaba, "Terörden dolayı hayvancılıkla uğraşan insanların yaylalardan çekilmesiyle kırmızı et ve küçükbaş hayvan oranı yüzde 9'lara düştü. Biz bunu Allah'ın izniyle projelerimizle yüzde 20'ye çıkardığımıza inanıyorum. Bu projeler müthiş projeler, bunu bir kardeşiniz olarak çok samimi bir şekilde söylüyorum. Eğer bu işi biliyorsanız, alanınız varsa, meranız varsa, o zaman bu işi yapabilirsiniz. Bakın bu sosyal bir proje değildir. Bu köyde kalma projesi de değildir. Örnek olarak köyde benim kardeşimin 50 tane koyunu varsa biz de 250 tane veriyoruz, 300 koyun ediyor. Ayrıca her ay bin 600 lira avans para veriyoruz, veterinerlik hizmeti veriyoruz. Öte yandan bu projeyi hazırlarken bazı tespitlerde bulunduk. Yani neden 300 koyun veriyoruz çünkü 300 koyunun altında olduğu zaman kurtarmıyor" dedi. Bakan Fakıbaba açıklamasının sonunda, "Allah kahretsin aziz mübarek günü hayvancılık yapan bir baba ve oğlu teröristler tarafından katledildi. şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Artık bu vatan bizim ya Kürdü, Türkü, Arapı, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle biz burada kardeşiz. Artık bizim Türkiye'de yapamayacağımız hiçbir şey yok buna emin olun. Bu ülkenin insanları sizler o kadar başarılısınız ki bizim yapamayacağınız hiçbir şey Allah'ın izniyle yok" diye konuştu. Toplantı Bakan Fakıbaba'nın hayvan üreticilerinin sorularını cevaplamasının ardından proje kapsamında koyun almaya hak kazanan üreticilere temsili olarak belgelerinin verilmesiyle son buldu.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terörden Dolayı Et Oranı Azaldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.


Advertisement