Teröre Finans Desteği Sağlayanlara Ağır Darbe - Son Dakika
Güncel

Teröre Finans Desteği Sağlayanlara Ağır Darbe

Teröre Finans Desteği Sağlayanlara Ağır Darbe

Diyarbakır'da jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 53 kişiden 13'ü tutuklandı.

03.01.2018 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 53 kişiden 13'ü tutuklandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada terör ve terörün finans kaynağına yönelik operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır ili mülki sınırları içerisinde 23-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Lice ilçesi Yolçatı ve Dibek köyleri kırsalında icra edilen Bayrak-30, 04-07 Aralık 2016 tarihleri arasında Lice ilçesi Şenlik köyü mücavirinde gerçekleştirilen Bayrak-31 ve 28 Kasım-01 Aralık 2017 tarihleri arasında Kulp ilçesi Demirli köyü Keçiveren mezrası Ricit Deresinde icra edilen Bayrak-69 operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerleri ile sığınak ve barınaklarda tespit edilmeyi müteakip el konulan örgütsel dokümanlar ve dijital verilerin yasal mevzuata uygun olarak incelenmesi neticesinde, PKK/KCK terör örgütünün finans kaynakları ile ilgili sabit delillere ulaşılmıştır. Terör örgütünün finans kaynaklarına ilişkin elde edilen delillerle ilgili olarak 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 161'inci maddesi uyarınca derhal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına durum hakkında bilgi arz edilmiş, talimatları doğrultusunda 23 Aralık 2016 tarihinden itibaren konuyla ilgili adli soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca, 'Terörizmin Finansmanı' bağlamında, insan gücü, silah, mühimmat, erzak, yaşam ve giyim malzemelerinin temini ile terörist eylemlerinin gerçekleştirilebilmesi maksadıyla, bazı şahıs ve şirketlerden 9 milyon 124 bin TL, 474 bin 900 dolar ve 50 bin euro para alınması ya da anılan şahıs ve şirketlerce BTÖ mensuplarına yardımda bulunulmasıyla ilgili elde edilen sübut delillere istinaden, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında, davet edilerek çağrılan 53 şahıs ve şirket şüphelisinden 13 kişi tutuklanmış, 5'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 40 şahıs serbest bırakılmıştır" denildi.

JANDARMA İLE MİT'TEN ORTAK OPERASYON

Açıklamada Jandarma ile MİT Bölge Başkanlığı tarafından müşterek düzenlenen bir operasyonda öldürülen 3 teröristin üzerinden çıkan örgütsel dokümanların incelendiği ve güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların bakım ve onarımlarının yapıldığı şirket yetkilisi bir şahıs tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Öte yandan, Diyarbakır MİT Bölge Başkanlığı ile müşterek olarak yürütülen istihbari çalışmalar ve 28 Kasım - 01 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Bayrak-69 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 teröristin üzerinden elde edilen örgütsel dokümanların incelenmesi neticesinde, BTÖ mensuplarına maddi yardımda bulunduğu yönünde suç delili elde edilen ve aynı zamanda Diyarbakır ilindeki güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların da bakım ve onarımlarının yapıldığı birden fazla ticari şirket yetkili bayisi konumundaki şüpheli bir şahıs 'Terörizmin Finansmanı Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek' atılı suçlamasıyla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sevk edilmiş olduğu Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince 11 Aralık 2017 tarihinde tutuklanmıştır" denildi. Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"BTÖ mensuplarının uyuşturucu madde ticareti, yerel yönetimlerden aktarılan kaynaklar ve bir kısım iş adamı ve şirketlerden sağlamış olduğu gelirlerin engellenmesi maksadıyla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar esnasında, suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığına ilişkin elde edilen delillere istinaden, maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi amacıyla CMK'nın 133'üncü maddesi uyarınca, bazı iş adamlarının mal varlıkları ile şirket yönetimlerine denetim kayyumu atanması sonrasında, 'Terörizmin Finansmanı'nın Önlenmesi' konusunda etkili ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele, terörizmin finansmanı ve PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröre Finans Desteği Sağlayanlara Ağır Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.


Advertisement